Het leek wel het magische getal, zo eind 2019. In december was zo wat iedereen ervan overtuigt dat 2020 hun jaar zou gaan worden. Tijd om te knallen en (nog meer) resultaten te boeken! Zo voelde (en voelt!) het voor mij ook. Nieuwe concepten moeten nu eindelijk uitgevoerd worden en tevens geld opleveren. Want dat is immers een vereiste nietwaar? Ondernemen is super leuk, ik geniet ervan, maar er moet wel brood op de plank komen.

Zoals ik altijd zeg, om je services of producten aan te kunnen bieden, moet men eerst wel weten dat je bestaat. Plus ze moeten een goed gevoel bij je hebben. Klinkt logisch toch? Echter, wordt er vaak genoeg vergeten te investeren in een goede positionering van de ondernemer (jij!) zelf en focust men zich teveel op het verkopen van producten en diensten. Zeker bij kleinere ondernemingen zoals ze binnen Business Moms bestaan, is dat zonde. Want vaak moeten we het juist hebben van word-of-mouth en direct contact met de klant, of dat nu virtueel is (via email of messenger/whats-app) of offline.

Ik ben Yustine Alvares, meerdere jaren (internationaal) werkzaam geweest en gespecialiseerd in het creëren van marketing- en of (personal) branding strategieën met eigen unieke kenmerken die bij jou als ondernemer passen. Samen met mijn man run ik Dark Blue International (DBI) en binnenkort starten we met de DBI Academy, ​waarmee we ondernemers supporten bij persoonlijke – en (internationale) bedrijfsgroei door middel van het geven van workshops en trainingen op diverse gebieden, waarbij we niet alleen de droge theorie behandelen, maar ook sprekers aan het woord laten die elk op hun gebied echt ervaringsdeskundig zijn.

Naast mijn bezigheden voor DBI, ben ik net als Marijke actief binnen een eigen (internationaal) vrouwennetwerk (in Rotterdam), genaamd IWNG. Wat ik hieraan zo leuk vind is om te zien hoe vrouwen elkaar graag willen supporten. Waar bij mannen toch vaak het “haantjes” gedrag ontstaat, zijn vrouwen veel meer bereid elkaar te willen helpen. Kennis delen. Geweldig! Meer over de waarde van vrouwennetwerken en hoe je je hierbinnen succesvol netwerkt en leads genereert, krijg je overigens allemaal van mij te horen tijdens het Business Moms Netwerkevent op 18 April in Almere.

 

Het lijkt me leuk jou eens een keer in persoon te ontmoeten en te horen wat jouw plannen voor 2020 zijn! Mocht het niet lukken om April naar het event te komen, dan mag je mij altijd contacten via Facebook (messenger) of LinkedIn.

Ik vind het leuk om andere vrouwelijke onderneemsters te leren kennen en zo weer nieuwe kennis op te doen. En wellicht komen er ook nog eens mooie samenwerkingen uit! Misschien niet direct met mij, maar ik kan jou wel weer linken aan iemand anders.

Mocht je willen connecten, kijk op mijn LinkedIn profiel voor meer informatie.

Groet, Yustine