Heb je weer geen idee wat je nu weer op social media moet plaatsen? Het kan vrij frustrerend zijn als je zichtbaar wilt zijn op social media en je hebt geen inspiratie. Heb je een keer wel inspiratie? Dan zal je zien dat er niemand reageert. Geen paniek, in dit blog geeft Stefanie van Mrs e-commerce je 5 ideeën voor social media berichten.

1. Heb je jezelf al voorgesteld?
Iets waar we vaak niet over nadenken is het feit dat je regelmatig nieuwe volgers krijgt en die misschien eigenlijk helemaal niet zo goed weten wie jij bent. Ondertussen plaats jij doodleuk berichten over je producten of diensten en dan kan het een goed idee zijn om jezelf regelmatig eens voor te stellen. Vertel bijvoorbeeld eens wie je bent, hoe oud je bent, waar je vandaan komt of een ander leuk weetje. Zorg dan ook eens dat je een vraag stelt aan het einde van je bericht. Maak dit geen hele open vraag waarbij mensen het zien als een drempel om te reageren, maar vraag bijvoorbeeld waar zij vandaan komen.

P.s. dit mag je echt wel om de maand doen. Dikke kans dat een aantal volgers je bericht niet eens gezien hebben en dat er nieuwe volgers bij zijn gekomen.

2. Wat is jouw why?
Klinkt misschien als een lastige vraag, maar vertel je volgers een waarom jij je bedrijf bent gestart en wat is de reden waarom je doet wat je doet. Voor je volgers is het vaak super leuk om te lezen waarom iemand een bedrijf heeft en wat zijn/haar beweegredenen hiervan zijn. Door dit soort informatie te delen, zal je zien dat iemand jou als ondernemer steeds meer leert kennen en sneller aan jou denkt wanneer ze op zoek zijn naar een product of dienst.

3. Nothing beats a good party!
Als ondernemer ben je misschien heel streng voor jezelf. Je ziet alleen maar wat er niet lukt, maar kijk je ook wel eens naar wat er wel lukt? Ook de kleinste mijlpalen zijn inspirerend om te delen, dus doe dat dus ook! Vinden je volgers alleen maar leuk om te lezen en die vieren graag het feestje met je mee.

4. Achter de schermen
Jup, je moet soms met je snufferd achter die computer vandaan. Dus laat bijvoorbeeld ook eens aan je volger zien waar je mee bezig bent. Hoe ziet je werkplek er uit, wat komt er dagelijks bij je werkzaamheden kijken. Door een kijkje te geven in de keuken, krijg je nog meer connectie met je volger en zal je zien dat je daardoor nog meer naamsbekendheid opbouwt.

5. Wat is je mening?
Volgers vinden het vaak leuk om mee te denken, dus een bericht waarbij je vraagt om de mening van je volger is direct ook een bericht die zorgt voor meer interactie. Vraag bijvoorbeeld wat ze van een bepaalde situatie vinden of welke kleur ze mooier vinden. Dit bericht heeft meerdere voordelen, je bericht krijgt meer bereik en interacties en jij krijgt waardevolle informatie waar je wat aan hebt!

Als bonus tip wil aan je mee geven dat je het jezelf niet te moeilijk moet maken. Social media is bedoeld als een sociaal platform en moet leuk blijven. Kijk wat voor berichten je volger leuk vinden en welke informatie jij leuk vindt om te delen. Probeer de sales berichten af te wisselen met informatie berichten zodat je echt een band opbouwt met je volger. En heb je even geen inspiratie? Kijk dan eens wel bericht het een paar maanden terug goed gedaan heeft en herhaal die. Dikke kans dat je volger toch niet meer weet dat je het al geplaatst hebt.