Vandaag een interview met onze Business Mom Anouk Boering.

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Toen ik na 15 jaar in het buitenland te hebben gewoond in gescheiden situatie terugkeerde naar Nederland, besloot ik omdat ik een nieuwe basis wilde creëren voor mijn jonge zoons dat het indelen van mijn eigen tijd belangrijk was.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het?
(Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Sinds 5 jaar ben ik actief met een Eenmanszaak.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
De essentie van coaching is dat je de focus legt op waar je naartoe wilt, wat je voor jezelf wilt bereiken. Go-Focus.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Niet volledig. Wel meer en meer. Op dit moment heb ik nog alimentatie en het is altijd mijn doel geweest om op het moment dat mijn alimentatie stopt, ik deze vervangen heb door inkomen uit mijn eigen business.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja, juist. Mijn werktijden zijn afgestemd op de schooltijden van mijn jongens, van 8.15-15.45. Daarnaast werk ik ook soms avonds of in het weekend, zoals het uitkomt. Ik gun mijzelf ook regelmatig door de week een vrije dag als ik werk in het weekend heb verricht. Ik werk hard, maar zo voelt het niet.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik werk sowieso vanuit huis, dus dat veranderd niet tijdens de vakanties. omdat ik gescheiden ben, heb ik soms mijn jongens niet bij mij, dus dat zijn dan mijn werktijden/dagen. Ik hoef van mezelf tijdens een( geboekte) vakantie niet te werken, anders is het geen vakantie. Daarentegen neem ik wel mijn laptop mee, zodat ik alles wel voorbij zie komen, maar daar hoef ik dan niks mee. Als ook er wel iets mee doe, dan is dat omdat ik dat op dat moment fijn/ok is.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Volledig zelfvoorzienend met meerdere inkomensstromen.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen wij jou vinden?
Via: Go-Focus.com, Re Invent Your Life, LinkedIn, Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Het is voor mij een extended business card, zodat mensen kunnen zien waarvoor ik sta. Dat kan doorslaggevend zijn, maar coaching is heel persoonlijk, dus daar is meer voor nodig dan alleen social media.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Mond op mond reclame; ik krijg inmiddels de meeste klanten via doorverwijzingen. En Live netwerken.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf?
(Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik organiseer eigen workshops en webinars.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Nee, nog niet. Ik ben uiteindelijk op zoek naar professionals in aangrenzende expertise, zodat je naar elkaar kunt doorverwijzen.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik ben eigenlijk pas recentelijk wat meer betrokken bij deze groep, dus ik ben heel benieuwd.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Blijf heel dichtbij jezelf. ik zie heel veel startende ondernemers die aan het doen zijn wat anderen doen, omdat ze denken dat dat er goed uit ziet of omdat ze denken dat dat de manier is om een legitieme business te zijn. Dat houdt je niet vol op langstermijn, omdat je niet iets doet dat vanuit jezelf komt. Iedereen die bij mij in coaching komt, gaat werken aan het vinden van zijn eigen (persoonlijke) kernwaarden voordat we deze vertalen naar je business. dan wordt je business een natuurlijk verlengstuk van jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan; het vinden van je echt authentiek kernwaarden is niet eenvoudig.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik vind de huidige initiatieven om ondernemers online samen te brengen heel cool.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja, dat moet even in the spotlight gezet worden?
Mijn moodboard workshop! Deze geef ik een paar keer per jaar Live. Na een coachingssessie, krijg je een wit canvas voor je neus met bergen tijdschriften, lijm en alles wat je nodig hebt om met een prachtig Vision Board (essentieel voor een business) de deur uit te lopen. Tik me aan voor data want er staan altijd data ingepland.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Ja. Ik bereik heel veel positieve resultaten met de personen die met mij gaan werken omdat ze sterker uit een scheidingssituaties tevoorschijn komen. Een hele lastige situatie waarin praktische beslissingen genomen moeten worden terwijl je in een emotionele rollercoaster zit. Ik ben geen mediator, geen reactie therapeut, maar ik werk met die ene persoon die zich realiseert dat hoewel dit niet is wat zij wil, er wel voor wil zorgen dat ze hier zo goed mogelijk uitkomt. Ken je iemand die in scheiding ligt of waarvan je weet dat dat wel eens zou kunnen gebeuren; stuur ze naar mij.