Vandaag een interview met onze Business Mom Lieselot Carly.


“Hoi hoi,

ik ben Lieselot Carly. Ik ben 30 jaar oud, getrouwd met Frederik en we hebben twee leuke dochters:
Lily (6 jaar) en Luísa (bijna 4 jaar). Samen met mijn man en broer zijn we actief in de toeristische sector: we hebben een reiskantoor waarin we gespecialiseerd zijn in reizen op maat maar ook vluchten voor tv-programma’s. Daarnaast zijn we airline broker: we verkopen vliegtuigtickets zowel voor individuelen (1 tot 9 personen) als voor groepen (vanaf 10 personen tot een volledig vliegtuig).”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Het was eerlijk gezegd een samenloop van omstandigheden. Mijn man heeft altijd in de toeristische sector gewerkt en heeft mij de microbe van het reizen doorgegeven. We hebben samen al enorm veel gereisd maar professioneel had ik oorspronkelijk een volledig ander pad gekozen. Qua opleiding ben ik kinderpsycholoog en psychotherapeut. Ik werkte in een ziekenhuis en combineerde dit met het werk in een groepspraktijk. Toen ik voor de tweede keer zwanger werd, bleken we een tweeling te verwachten. Jammer genoeg verloor ik één van de kindjes in het begin van de zwangerschap en zorgde dit ervoor dat ik een lange tijd moest thuisblijven. Om mij niet helemaal nutteloos te voelen toen ik niet mocht werken, probeerde ik mijn man te helpen met zijn administratie. Ik keerde nog even terug naar het ziekenhuis maar omwille van omstandigheden besliste ik uiteindelijk om toch de sprong te wagen en mijn ontslag in te dienen. Zo ben ik in de zaak gerold en ondertussen heb ik mij verdiept in alle aspecten van de job. Ik ben nogal een strever en hoewel ik geen toerisme-opleiding heb gevolgd, mag ik zeggen dat ik na enkele maanden technisch even ver stond dan de rest van het team. Daarnaast sta ik ook in voor alles wat met personeel te maken heeft (psychologie komt hier ook zeker van pas!) en het algemeen runnen van de firma’s.

Misschien even toelichten wat we doen want het is nogal divers! We hebben ondertussen drie producten:

THE SIXTH SENSE: een reiskantoor waarin we enerzijds vluchten/charters regelen voor allerlei tv-programma’s , films en series (o.a. Boer zoekt vrouw, De wereld rond met 80 jarigen, Down the road, Op één, Love Island, ondertussen ook een 40-tal Peking Express-producties voor buitenlandse zenders…) Anderzijds zijn we ook een reisbureau waar we reizen op maat in elkaar steken: van citytrips tot huwelijksreizen, strandvakanties, rondreizen…

GETFLIGHTS/GROUPFLIGHTS: een online Broker waar we gespecialiseerd zijn in groepsvluchten (vanaf 10 personen tot een heel vliegtuig). Daarnaast hebben we onze eigen online bookingtool voor vluchten van 1 tot 9 personen.

GET INSPIRED: een IT-firma die software ontwikkelt voor de toeristische sector (voorlopig enkel voor onze eigen bedrijven maar we hebben grote dromen).

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Mijn man startte de zaak als een eenmanszaak 5 jaar geleden. Hij startte in een slaapkamer in ons huis en maakte daar een bureautje. Na ongeveer 6 maanden beslisten we om iemand in dienst te nemen omdat het snel te veel werd (super spannend want plots ben je ook verantwoordelijk voor iemand anders gezin…), enkele maanden later besloot mijn broer om zijn IT-job op te zeggen en ook de sprong te wagen en in het bedrijf te stappen, later volgde nog een werkneemster en dan ook ikzelf… Ondertussen zijn we met een team van 10 personen + een 6-tal freelancers.

Omdat we zeer snel groeiden, beslisten we dat het veiliger was om vennootschappen op te zetten. The Sixth Sense en Getflights zijn vennootschappen, Get Inspired is een VOF. Mijn man, mijn broer en ikzelf zijn eigenaars van alle drie de firma’s.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
The Sixth Sense hebben we gekozen omdat het een mooie dubbele betekenis heeft: “het zesde zintuig” verwijst naar onze passie/talent om reizen voor anderen in elkaar te steken maar tegelijkertijd is er ook de verwijzing naar de tv-industrie (wie kent de film THE SIXTH SENSE nu niet).

Groupflights: we wilden een internationale naam dat duidelijk maakt wat we doen en die makkelijk terug te vinden is. Getflights volgde in tweede instantie voor individuele boekingen. Beide hebben hetzelfde GF logo.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Zowel mijn man als ikzelf kunnen van de firma leven. Mijn man startte aanvankelijk in bijberoep om te zien hoe alles zou verlopen, na ongeveer een jaar gaf hij zijn job op om volledig zelfstandig te worden. Op het moment dat ik in de firma stapte, konden we beiden van de firma leven.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Dit vind ik nog steeds de grootste uitdaging: de balans werk-privé. Toen ik 100% zelfstandig werd en mijn job in het ziekenhuis opgaf was het idee dat ik de kindjes vaak zou kunnen afhalen van school, de woensdagnamiddag thuis zou zijn… In praktijk is dit zeer moeilijk gebleken. We werken zeer veel, vaak 60-70 uren in de week. Ik haal de kinderen minimum één keer per week af op school en heb natuurlijk de vrijheid om flexibel te zijn in mijn uren als het nodig is (vb. taxi mama voor hobby’s/verjaardagsfeestjes, speciale gelegenheden op school, ziekte van de kindjes…) maar ik probeer
’s avonds altijd beschikbaar te zijn voor de meiden en ga vaak nadat de kindjes in bed zitten nog enkele uren werk inhalen.

Soms heb ik het idee dat ik de weegschaal werk-privé onder controle heb, andere momenten besef ik dat die veel te sterk overhel naar de werk-zijde en voel ik me schuldig naar onze meiden toe. Anderzijds ben ik ook van het idee dat het nu het moment is om hard te werken, alleen zo is het mogelijk om vooruit te geraken en de zaak verder uit te bouwen. Om eerlijk te zijn heb ik ook zelden het gevoel dat ik moet “gaan werken” omdat ik het zo graag doe, maar dat maakt de valkuil om maar te blijven werken ook groter natuurlijk…

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Tot anderhalf jaar geleden was de bureau in ons huis (in de ruimte die voorzien was voor mijn psychologenpraktijk) ons kantoor maar die werd te klein. Ondertussen zijn we verhuisd naar een externe grotere kantoorruimte.

Onze kinderen gaan in de vakanties naar de opvang/op kamp… Als ik geen opvang heb of als de kindjes zijn ziek werk ik van thuis uit. Ook tijdens de huidige Coronacrisis hebben we elke dag thuis gewerkt samen met onze meiden in huis. Sinds twee weken werken mijn man en ikzelf opnieuw op kantoor en gaan onze meiden elke dag mee (we hebben een bureau als speelkamer ingericht).

Het werk gaat altijd mee op vakantie. We hebben altijd onze pc’s mee en hoewel we onszelf altijd voornemen om eventjes niet aan het werk te denken, is dit moeilijk haalbaar. We proberen het natuurlijk tot een minimum te beperken maar 100% afsluiten gaat momenteel nog niet.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Hopelijk zal de Coronacrisis tegen dan volledig achter ons liggen en kunnen we onze bedrijven opnieuw verder uitbouwen, ons team verder uitbreiden, onze bookingstools verder evolueren en hopelijk tegen dan ook met onze IT-firma andere bedrijven helpen.

Ik hoop ook meer de balans te hebben gevonden tussen werk en privé.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: The Sixth Sense.tv, The Sixht Sense.be, Sense of Asia, Sense of Africa, Sense of America, Groupflights en Getflights.
En natuurlijk op de Facebookpagina’s van The Sixth Sense en Groupflights.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
We zijn actief op sociale media maar er is nog heel wat ruimte voor verbetering.
Vooral op de pagina van Getflights/Groupflights gebeurt te weinig naar mijn mening.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Bij ons werkt vooral mond aan mond reclame, gerichte potentiële klantbezoeken en google-adverteren.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Voorlopig nog niet maar we hebben nog heel wat ideeën op dit vlak!

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Joke Van Eeghem heeft een fotoreportage gedaan van ons team.
Gold Chocolate heeft gepersonaliseerde chocolade gemaakt om aan onze klanten te geven.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind het een leuke groep om te volgen en lees heel vaak de berichten die gepost worden! Ik ben niet het meest actieve lid maar vind het boeiend om te lezen waar andere Business Moms mee bezig zijn.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Laat je omringen door de juiste personen en durf de sprong te wagen!

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Nog meer Belgische leden? Ik vind de Nederlandse Business Moms uiteraard ook zeer leuk maar zo zouden er misschien meer Belgische events kunnen georganiseerd worden.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Wie zin heeft om na al de Corona-ellende opnieuw op reis te vertrekken kan altijd bij ons terecht. Is het nu voor enkel een vliegtuigticketje tot een volledig uitgestippelde reis: we helpen iedereen graag verder!

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Houd het veilig allemaal en veel succes met jullie business!