Vandaag een interview met onze Business Mom Mandy van Beerschoten – van Kal.


“Ik ben Mandy, moeder van een dochter, Emily, en sinds 2014 getrouwd met Wesley. Naast het moederschap ben ik, naast mijn vaste baan, parttime onderneemster. Met mijn onderneming “Wishes & Vows” biedt ik diensten aan als Wedding-, Event- & Partyplanner en verzorg ik ook de styling voor diverse feesten, vieringen, evenementen & bruiloften en verkoop ik leuke giftboxen.”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik organiseerde al vanaf jonge leeftijd allerlei evenementen, schoolfeesten, reizen enz. Dus het zat er altijd al wel in. Toen ik zelf trouwde wist ik het zeker! Ik word evenementenorganisator. Mede dankzij mijn ervaring in het toerisme en de evenementenbranche bezat ik alle kennis en kunde om te kunnen starten.
 
Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Wishes & Vows is een eenmanszaak. Officieel gestart op 14 februari 2019, maar daarvoor al diverse “stage” bruiloften en feesten georganiseerd.
 
Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Mijn bedrijf had van oorsprong een andere naam, maar die naam bleek al in gebruik (zelfs in dezelfde plaats). Ik wilde dat mijn bedrijfsnaam zowel het feesten en vieren erin had zitten en ook het bruiloften deel. Daarom kwam ik uiteindelijk uit bij Wishes (wensen, gelukswensen, verjaardagswensen) & Vows (geloften)
 
Kun je al van je onderneming leven?
Nee, dat kan helaas niet. Ik doe dit werk als parttime ondernemer en werk dus daarnaast ook nog 32 uur in loondienst als glasvezel engineer.
 
Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja dat gaat heel goed, mijn man en ik hebben de taken goed verdeeld en goede afspraken gemaakt over wie wanneer wat doet.
 
Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Wanneer ik in het buitenland op vakantie ben, dan behandel ik de aanvragen wel via de mail. Ik plan de kennismakingsgesprekken dan na de vakantie in. Mijn dochter is nog maar 15 maanden en gaat normaal gesproken gewoon naar de opvang wanneer we niet op vakantie zijn.
 
Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Dan heb ik voldoende boekingen om minder te kunnen werken in loondienst of zelfs volledig met mijn bedrijf bezig te zijn.
 
We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
 
Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Helaas voor mij is er veel aanbod in soortgelijke diensten. Daardoor duurt het ook langer voor je naamsbekendheid hebt gemaakt. Veel leveranciers zijn vaste volgers, maar de potentiële klanten lopen nog niet echt binnen via social media, dit gebeurd voornamelijk tijdens beurzen of mond op mond reclame.
 
Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Voor mij werkt mond op mond reclame erg goed en ik probeer regelmatig leuke samenwerkingen aan te gaan, zoals bijvoorbeeld styled shoots. Daarnaast probeer ik op minimaal 2 trouwbeurzen per jaar te staan.
 
Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? 
Ik organiseer, plan, style en decoreer alles wat te vieren is, van bruiloft tot babyshower, van verjaardag tot evenement en alles daartussen. Ik verzorg daarnaast ook minidisco’s voor kinderfeestjes en mensen hebben de mogelijkheid hun dienst uit te breiden met een taart, cupcakes of high tea.
 
Verder organiseer ik (theater)workshops waarbij ik mensen help meer zelfverzekerd te zijn, meer te durven en uit hun comfortzone te treden.
 
Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ja er staan een aantal hele leuke samenwerkingen op de agenda (na de Coronacrisis) zoals winacties, fotoshootstyling en styled shoots.
 
Verder heb ik mijn logostickers en autoreclame door Sign Your Design laten drukken (aanrader) en heb ik productfoto’s gemaakt voor “Partymusthaves.nl
 
Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind het een leuke, gezellige en actieve groep. Ik leer heel veel van de andere mommy’s en er zijn al veel leuke samenwerkingen ontstaan in de korte tijd dat ik hier in de groep zit.
 
Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Niet denken maar doen. Ik geloof dat wat je het universum in stuurt, je ook terugkrijgt (Law of attraction), dus vooral veel positiviteit houden en manifesteren.
 
Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
De groep is ontzettend leuke en actief, ik mis niets op dit moment.
 
Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Wat niet! Heb je binnenkort een bruiloft, kinderfeestje, babyshower of wil je iets gestyled, gedecoreerd of gefotografeerd hebben, neem dan vooral even contact met mij op via een PB.
 
Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Lieve mommy’s. Jullie zijn toppers! Met recht PowerMoms te noemen! Geloof in jezelf en je onderneming, toon lef en durf te durven, dan komt het allemaal goed!