Vandaag een interview met onze Business Mom Anita Rademaker.


“Ben je op zoek naar een creatieve duizendpoot die ruime ervaring in het basisonderwijs heeft?
Dan ben je bij Workshops 4 Kids aan het juiste adres!!

Mijn naam is Anita Rademaker en ik ben het creatieve brein achter en de eigenaar van Workshops 4 Kids.
Ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?
Lees dan snel verder, want in het interview vertel ik je alles!!”


Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
Mijn onderneming heet Workshops 4 Kids. Omdat mijn corebusiness het geven van creatieve kinderfeestjes en creatieve workshops aan kids in de basisschoolleeftijd zou worden, lag de naam Workshops 4 Kids erg voor de hand en het mooie …. deze domeinnaam was nog vrij.

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik heb van de nood een deugd gemaakt. Ik was werkzaam in het basisonderwijs toen ik in 2010 een burn-out kreeg. Helaas kreeg ik na 2 jaar ziek zijn het advies om niet meer terug te keren in het onderwijs. Op dat moment gaf ik zo af en toe na schooltijd een workshop sieraden maken op de basisschool van mijn man. Samen met het UWV en de KvK heb ik een ondernemers starters traject gevolgd en besloot ik mijn 2 passies , het werken met kinderen en creatief bezig zijn, te combineren. Tijdens dit traject heb ik mijn ondernemingsplan geschreven. De burn-out is mij overkomen, maar zonder die burn-out had ik het nooit aangedurfd om die carrière switch te maken.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Op 5 september 2012 heb ik me als eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wat doe je precies met je onderneming?
Workshops 4 Kids verzorgt creatieve kinderfeestjes en workshop in de privésfeer in mijn atelier, op locatie en op basisscholen tijdens het overblijven en na schooltijd. Daarnaast verkoop ik de pedagogisch verantwoorde knutselmaterialen in mijn webshop en atelier. In de zomermaanden sta ik op braderieën en gedurende het najaar/winterseizoen vind je ons op ( meerdaagse ) creabeurzen door geheel Nederland. Wij verkopen dan onze materialen, geven workshops en zetten glittertattoo’s.

Heb je hier een opleiding voor gevolgd?
Dat ik volledig bevoegd ( PABO ) ben om met kinderen te werken en ruim 20 jaar onderwijs ervaring heb, maakt mijn werk wel een stuk makkelijker.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Mijn corebusiness is toch echt het verzorgen van kinderfeestjes en naschoolse activiteiten.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Dat verschilt per week. Op dit moment zit ik in de fase dat er nieuwe workshops en feestjes bedacht “moeten” worden en vind ik dit iets waar ik weer veel energie van krijg. Natuurlijk gaat het werken met de kids nooit vervelen, dus dat is iets waar ik heel blij van word.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
Achter de schermen ben ik bezig met een nieuwe aanvulling onder het kopje “ kinderfeestjes thuis “ Ik wil er nog niet teveel over vertellen, omdat ik last heb van “copycats”.

Kun je al van je onderneming leven?
Ik kan niet zelfstandig van mijn onderneming leven, maar dat doel heb ik niet voor mezelf gesteld. Ik werk om het leven een stuk leuker te maken.
Dus die extra vakantie, weekendje weg, naar het theater en dat soort dingen doen we van mijn salaris wat ik uit de zaak haal. Vaste lasten en dat soort verplichtingen betalen we van het salaris van mijn man.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja dat gaat prima! Het scheelt dat mijn jongens jong volwassen zijn, maar nog wel thuiswonen, dus heb redelijk mijn handen vrij. Het huishouden doe ik in 3 ochtenden samen met mijn man en hulp in de huishouding. Boodschappen laat ik 1x in de week bezorgen , echt dat scheelt zoveel tijd!! Degene die het eerst thuis komt, zorgt voor het avondeten.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie?
In de vakanties werk ik 50/50. In mijn atelier zijn workshops voor de kids die niet op vakantie zijn of huren instanties mij in om bij hen een workshop te komen geven. Als we weg gaan, ben ik gewoon 24/7 bereikbaar en handel tussendoor mijn mail en apps af. De boys zijn 20 en 23 jaar, die hebben hun eigen leventje.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Dat is iets waar ik niet echt mee bezig ben.
Ik vind het TE confronterend, ouder worden, is voor mij echt een vreselijk dingetje. Over 5 jaar word ik in november 60!!

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Workshop4Kids (achter de schermen ben ik bezig met een vernieuwde website), Facebook en Instagram. Ook heb ik Instagram voor Love2Create (deze is voor mijn eigen creatieve uitspattingen).

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door social media veel klanten?
Ik weet dat mensen door de foto’s op mijn Facebookpagina besluiten om het feestje van hun kind bij mij in het atelier te komen vieren. Op Insta ben ik gewoon niet actief genoeg, het is een ondergeschoven kindje.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Zorg dat mensen in je werkregio je kennen Ik ben zichtbaar geworden door op braderieën te staan, stukje in de plaatselijke krant, flyer in de supermarkt.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik organiseer knutselfeesten in de vakanties en heb tijdens het creaweekend en Crea College een Kids Corner opgezet met meer dan 10 workshops en een Handletterplein met workshops gegeven door Studio Suikerzoet en Gouden Lijntjes.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ik heb samengewerkt met Geboorte Design, zij heeft van mijn logo mooie stickers gemaakt.
En Elisa Barbon van Luxx Identity heeft voor mij een logo ontworpen en visitekaartje gemaakt.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind deze groep een meerwaarde hebben. We helpen elkaar als er een hulpvraag is Ook al reageer ik niet altijd, ik lees de berichten en steek zeker wat op van jullie. Vooral in de Corona begin periode hebben we elkaar wegwijs gemaakt welke stappen we moesten nemen om in aanmerking te komen voor de steunmaatregelen.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Ik geloof dat je door samen te werken, elkaar kunt versterken. Maar als jezelf het idee hebt dat iemand misbruik van je maakt, zou ik die samenwerking snel afknappen. Ik heb helaas 2x mijn neus gestoten en ben daardoor achterdochtiger geworden.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Dat kan ik zo 1, 2, 3 niet bedenken.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Zoals ik al zei ben ik bezig met aanvulling op kinderfeest gebied. Zodra dit af is, mag dit zeker in the spotlight. Even geduld dus nog. Daarnaast is onze textielspray van LaPajarita een musthave op het gebied van Tie-Dye. Geen geknoei met poeder, water, uren in zak bewaren en dan uitspoelen onder de kraan, maar lekker de verf sprayen, goed laten drogen en dan fixeren met het strijkijzer …. that’s it!!

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Bestel nu 4 flesjes textielspray en je krijgt er GRATIS een tas bij om te tie-dyen als je in het opmerkingenveld BUSINESS MOMS typt.