Vandaag een interview met onze Business Mom Bianca Christiaanse.


“Hallo allemaal!

Ik ben Bianca Christiaanse en samen met mijn gezin maak ik kindvriendelijke uitstapjes. Voor deze kindvriendelijke uitjes blog ik en verkoop ik tickets via mijn website.
Eropuit met Kinderen is het leukste platform voor kindvriendelijke uitjes en ik ben altijd op zoek hoe ik jullie kan enthousiasmeren om er weer op uit te gaan!”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Een aantal jaar geleden startte ik de Facebookpagina Eropuit met kinderen. Gewoon voor de leuk. Omdat ik geen thuiszitter ben en gezinnen wilde inspireren om eropuit te gaan. Ik kwam erachter dat veel mensen eigen ervaringen fijn vinden om te lezen. En mijn pagina groeide in het aantal volgers. Toen zag ik een bericht voorbij komen van Vakantie met kinderen, zij zijn gespecialiseerd in vakanties met kinderen en zochten bloggers. Ik werk nu bijna 3 jaar samen met hun en heb ook dankzij Vakantie met Kinderen mijn eigen website. Zij helpen mij hier en daar af en toe. Vandaar dat ik mij heb ingeschreven bij de KvK.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Ik heb mijn onderneming 2,5 jaar geleden ingeschreven bij de KvK als Eenmanszaak.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Ik ga er graag op uit met mijn kinderen.

Kun je al van je onderneming leven?
Nee ik verdien heel weinig. Eigenlijk begon ik net een beetje geld te verdienen met bloggen. Maar toen kwam corona. Dus alles ging dicht. En ik werk niet als de kinderen thuis zijn. Behalve dan dat ik Social Media bijhoud.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Jazeker. Ik heb altijd gezegd, van jongs af aan, als er kinderen zijn en ik heb een gezin dan zijn onze kinderen het belangrijkst. Ik ben sinds vorig jaar juli gestopt met werken voor een baas. En ik werk alleen aan mijn website als de kinderen op school zitten. Gelukkig komen we gewoon rond van één salaris. Mijn man is ook ondernemer en die is zelfs thuis bezig met de zaak als hij vrij is. Dat zie ik niet zitten.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Als de kinderen vrij zijn ben ik er voor de kinderen. En als we Eropuit gaan maak ik natuurlijk foto’s en ik heb een klein notitieblokje waar ik de belangrijkste dingen in opschrijf. De kinderen hebben eigenlijk geluk dat ik dit erbij doe. Zo komen ze nog eens ergens haha.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Geen idee. Ik hoop natuurlijk dat ik er meer geld mee ga verdienen en dat mijn netwerk nog groter word.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Eropuit met kinderen, Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik heb inderdaad veel likes en volgers vind ik zelf. Maar goed, sommige hebben er wel 10.000 of meer. Dat hoop ik ook te krijgen want in mijn geval is het hoe meer likes hoe meer bedrijven je aanspreken om eens langs te komen of een samenwerking aan te gaan. Mijn volgers zijn vaders en moeders op zoek naar leuke uitjes en die dan hopelijk via mijn website tickets kopen. Op dit moment mail ik zelf bedrijven en daar krijg ik toch wel leuk respons op.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Voor een website zoals die van mij gaat het heel erg om de foto’s, foto’s van echte mensen die er echt geweest zijn. Voor persfoto’s gaan de mensen toch wel naar de site van de aanbieder. Ik vertel hoe het er echt is. Nu we allemaal weer een beetje eropuit mogen hoop ik dat mijn website ook weer goed gaat lopen.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ja lijkt mij heel leuk voor mijn goodiebag. Ik ben nog maar kort lid maar wil zeker moeders aanspreken die leuke items hebben voor mijn rugzak. En wat natuurlijk fijn is om mee te nemen als je eropuit gaat.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Er gebeurd veel. Ik heb al wat dingetjes voorbij zien komen wat te maken heeft met social media waar ik wat aan heb.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Tsja.. voor mij is het een uit de hand gelopen hobby. En ik hoop gewoon dat jullie het ook met plezier doen.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Daar ben ik nog te kort lid voor. Maar ik heb bedacht dat ik wil gaan filmen. Ik weet alleen niet hoe ik moet beginnen en welke progamma’s hier goed voor zijn. Dus een item over vloggen zou leuk zijn.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Jullie moeten gewoon allemaal via mijn website tickets kopen voor je favoriete uitje!

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Ja ik wil graag een zoekmachine op mijn website dus mochten er tips zijn hoor ik dit graag!