Vandaag een interview met onze Business Mom Cristina Alabi.


“Cristina Alabi is de oprichtster van Royal Kingdom Lifestyle, geboren in de Dominicaanse Republiek en opgegroeid in Nederland. Ze is 12 jaar gelukkig getrouwd met Babatunde Alabi, die tevens eigenaar is van het bedrijf Cloud365 studio. Ze hebben een mooi Koninklijk gezin samen bestaande uit 1 prinses en 1 prins, mooie dochter Danae en knappe Joachim. In 2018 is Royal Kingdom Lifestyle officieel 2018 tot leven gekomen. Cristina besloot om haar passie een platform te geven, en bovendien een plek voor anderen om te genieten van een koninlijke ervaring en service in hun evenementen en gelegenheden. Zelfs al was het slechts voor één prachtige dag!”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik heb niet specifiek een branch gekozen maar toen mijn idee geboren was, was het vrijwel logisch om in de event branch aan de slag te gaan. Ik ben altijd heel ondernemend geweest en voor mijzelf beginnen was dan ook een logische maar tevens zeer spannende stap.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
De visie van Royal Kingdom Lifestyle is jarenlang geleden al ontstaan op papier.
Maar de officiële opstart van het bedrijf als ZZP-er dateert uit 2015. Ik kreeg veel dromen en geweldige ideeën om uit te voeren, eigenlijk al van jongs af aan. Toen wist ik nog niet dat ik later voor mezelf zou gaan beginnen. Ik liep altijd met een fuchsia roze noteboekje, die heb ik helemaal volgeschreven. Wanneer ik niets bij de hand had schreef ik alles op wat ik maar tegen kon komen. In eerste instantie bestond Royal Kingdom Lifestyle uit meerdere onderdelen, women-empowerement, workshops en training, styling en decorations. Het leek toch logischer om deze 2 passies op te delen in Royal Kingdom Lifestyle voor decoraties, verhuur en styling en Queens & Lifestyle voor women-empowerment, workshops & lifestyle of Queens. Momenteel ben ik hard bezig met beide ondernemingen met re-branding en vooral ook voor Queens & Lifestyle om meer online te gaan doen.

Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
Royal Kingdom Lifestyle, heb ik op een hele mooie en bijzondere manier gekregen. Ik ben gelovig en ik geloof dat God me deze naam heeft gegeven toen ik ‘s ochtends vroeg om 05.00 uur aan het schrijven was in mijn roze boekje. Toen ik aan het mediteren was en Hij heel duidelijk doorgaf dat het tijd was mijn visie officieel te releasen en dat de naam Royal Kingdom Lifestyle zou heten. Dat het staat voor Koninklijk en Koninkrijk, en exclusiviteit. En tegelijkertijd een levensstijl op een hoog niveau. Het is natuurlijk veel meer dan alleen styling en producten of diensten maar een levensstijl om te streven naar het beste. Het beste is ook wat wij aan andere kunnen doorgeven. Welk geloof je ook aanhangt, always give the best of yourself to others!

Wat doe je precies met je onderneming?
Bij Royal Kingdom is het onze passie om meer te leveren dan mooie decoraties. Wij zijn een luxe bruiloft-en evenement verhuurbedrijf en merk, dat gespecialiseerd is in unieke, elegante, koninklijke styling voor al uw evenementen. Van chique en luxe feestverhuur en decor tot gedetailleerde styling en decoraties.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Op dit moment zijn het de royal barokstoelen voor de allerkleinsten tot bruiloften en openingen waar de meeste vraag naar is. Wij zijn ook constant onze lijn aan het uitbreiden dus we hebben altijd wel iets nieuws en voor elke klant wat wils. Het is geweldig leuk om me hiermee bezig te mogen houden.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
In onze evenementen en styling onderscheiden we ons in het aanbieden van exclusieve barok- en koninklijke stoelen voor elke gelegenheid. Wij richten ons op alle soorten evenementen en vieringen zoals bridalshowers, bruiloften, babyshowers, verjaardagsfeestjes, jubileumfeesten, zelfs winkels of openingen. Daarbij willen klanten graag exclusieve stoelen geleverd hebben die passen bij de styling om het evenement compleet en koninklijk te maken. Wij krijgen ook specifieke verzoeken hiervoor, dat is echt wat mij raakt want dat is ook waarvoor ik het doe, om prachtige styling op maat te kunnen leveren voor elke evenement of gelegenheid.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
We blijven altijd op zoek naar exclusieve styling en decoratie. Er zijn inderdaad producten die we willen toevoegen maar we zijn een groeiend bedrijf en moeten soms keuzes maken waar de vraag het meest naar uit gaat. Mochten er Business Moms zijn die exclusieve styling of decor aanbieden zou ik het leuk vinden om eens in gesprek te komen.

Kun je al van je onderneming leven?
Momenteel nog niet, omdat groei ook gepaard gaat met veel inkoop en investering is het helaas nog niet zover maar we zijn op de goede weg.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Het combineren van gezin met business blijft altijd een uitdaging maar de juiste balans hierin vinden is het belangrijkst. Vooral als beiden je passie zijn, maar natuurlijk komen de kinderen en gezin eerst, zij zijn je drijfveer waar je het voor doet. Het maken van een goede planning en duidelijke afspraken zijn leidend, vooral met je partner. Bij ons is het iets makkelijker want mijn man heeft ook zijn eigen business in de IT branch, dus echt uitleg is er niet nodig op dat vlak. Veelal werk ik onder school of avonduren zodat ook de kinderen de nodige aandacht en liefde krijgen en ik probeer zelf ook mijn rustmomenten te pakken, alhoewel dit voor mij lastig is soms want ik doe het met zoveel liefde en passie.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Een eigen business gaat altijd door. Tuurlijk zijn er rust momenten maar veelal kan je met vakanties vooruit werken en plannen. Vooral bij het leveren van rentals weet je precies wanneer je kunt leveren of voor back-up moet zorgen. Bij styling zelf ligt dit net iets anders, daar ben ik eigenlijk zelf altijd bij. Nu we dit jaar in eigen land zijn is dit op het moment ook geen uitdaging. Ik werk daarnaast veelal in de avonduren door maar las zeker pauzes in om heerlijk met mijn gezin leuke dingen te ondernemen.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Over 5 jaar hoop ik zowel in Nederland als omliggende landen de meest exclusieve en koninklijke styling en rentals te mogen aanleveren voor zowel particulieren als bedrijven. Dat inkoop niet alleen meer in het buitenland ligt maar dat ik als een in Nederland gevestigd bedrijf hierin een grote rol zal spelen.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Royal Kingdom Life Style, Facebook en Instagram.
Momenteel zijn we bezig de website te bouwen, dus deze is nog niet online.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zowel via mond op mond reclame als via social media klanten aantrek. Het is wel zo dat likes and followers momenteel sneller gaan via Instagram dan Facebook. Ik merk wel een verschuiving omdat mijn focus nu ook meer op social media en branding ligt. Dat is iets wat mensen toch aanspreekt. Visuals zijn daarbij heel belangrijk maar ook met samenwerkingen en krachten bundelen kunnen we als ondernemers elkaar versterken in deze branch. Samen kunnen we meer doen om een nog mooier en completer product of dienst aan te leveren. Ook gebruik maken van elkaars diensten en elkaar ondersteunen helpt om je klantenkring op te bouwen. Ik heb hier tot dusver zéér postitieve ervaringen mee en sta zeker open om dit verder uit te breiden.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
JIJ bent je eigen brand, spread the WORD, vertel wie je bent en wat je doet en voel goed aan bij elke potentiële klant of je een dienst kunt leveren. In de wandelgangen hoor je snel genoeg wie gaat trouwen, een feest geeft of een surprise babyshower. Hier spring ik pro-actief op in, laatst vertelde de bakker dat hij in September gaat trouwen, hier haak ik op in met de vraag of alles geregeld is. Je klanten zijn dichterbij dan je denkt, all you have to do is be BOLD and ask. Leef je BRAND so it becomes your reality!

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Er zijn zeker events die in de toekomst eraan gaan komen waarmee ik in de ontwikkelingsfase ben en samenwerk met andere partners om hele leuke dingen te gaan neerzetten. Natuurlijk kan men dit blijven volgen via de social media kanalen.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Uit de Business Mom groep ben ik bezig met één dame, we hebben een klik en zijn nu in de gespreksfase. Verder werk ik graag samen met partijen die gebruik willen maken van exclusieve decoratie, en met name ook veelvuldig gebruik maken van barokstoelen. Vaak koop je deze niet zelf éénmalig als klant maar ook als eventplanner of bedrijf is er vraag. Verder ben ik op zoek naar fotografen, zowel voor branding als productfotografie, samenwerkingen met eventpartners, stylisten en modellen voor koninlijke photoshoots op toplocaties.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Jazeker, een erg leuke groep met positieve vibes. Ik kijk vaak mee achter de schermen maar heb toch besloten om af en toe wat actiever meer te doen. Met name omdat ik het een fijn platform vindt en in deze tijd het belangrijk is om elkaar te ondersteunen waar nodig. Naast business hebben wij moeders altijd een gezin te runnen wat al gelijk staat aan 2,5 fulltime baan op zichzelf. Wij moeders doen het méér dan goed maar kunnen altijd wat versterking gebruiken, van diegene die weten wat het is om Business Mom te zijn.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Just go for it! Stel het niet uit en laat je niet uit het veld slaan. Ik heb even een periode gehad dat ik dacht. waar ben ik aan begonnen! Destijds was ik ook minder actief omdat het toch even te veel was. Want het is een hele omslag van een 9-5 baan tot ondernemen of een combinatie van beiden. Nu heb ik mijn draai gevonden en probeer ik ook uit te besteden waar ik kan. Het geeft rust en met samenwerkingen kun je ook veel van elkaar leren. Een mooi leerproces en nu full steam ahead.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik vind de tips erg nuttig en ook de interviews leuk om te lezen. Het is een fijn idee om te weten dat je samen met andere business moms uitdagingen meemaakt maar ook mooie dingen. Het werkt héél inspirerend.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Deze maand augustus heb ik 21 dagen lang een leuke aanbieding voor iedereen die een barokstoel reserveert. It’s my birthday month dus ik dacht, laten we een kadootje uitdelen.

Verder zijn er nog leuke acties deze maand dus ik zou zeggen. hou het in de gaten.

 

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Ik wens je ontzettend veel groei voor je platform, veel samenwerkingen en dat deze Business Moms tribe veel vrouwen mag inspireren!