Vandaag een interview met onze Business Mom Diana Buitendijk – Elias.


“Hi!

Ik ben Diana en een ondernemende duizendpoot. Ik ben getrouwd met Raymond en moeder van 2 stoere jongens. Je kunt mij kennen van (één van de) twee ondernemingen; Dace Media en Petit Life. Mijn passie ligt bij het creëren van mooie producten en daarnaast houd ik onwijs van lekker eten! Je mag me altijd wakker maken voor een patatje oorlog, kip 6, een sushibox of heerlijke roti!”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik kan goed samenwerken, maar ik ben geen goede volger. Daarom heb ik vanaf jongs af aan al het gevoel gehad om ‘later’ eigen baas te zijn. Zeker als grafisch vormgever is het eigenlijk een must om direct contact met de klant te hebben om een goed ontwerp te kunnen creëren.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Sinds augustus 2011 ben ik begonnen met mijn eenmanszaak.

Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
Dace Media is de naam van mijn bedrijf. Deze naam is niet zo moeilijk gekozen, omdat het mijn initialen zijn.

Wat doe je precies met je onderneming?
Als grafisch vormgever ben ik altijd creatief bezig. Inspiratie op doen, trends volgen en natuurlijk ontwerpen! Ik ontwerp drukwerk zoals flyers, posters, visitekaartjes, (bedank)kaarten, maar ik richt mij ook op het online aspect zoals het ontwerpen van websites en visuele uitingen op social media.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Dit verschilt heel erg. De ene klant wilt een heel branding pakket van visitekaartje tot website, en de ander heeft enkel een flyer nodig.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Stipt op 1: het ontwerpen van mooie gebruiksvriendelijke websites.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
In de toekomst wil ik eigen wenskaarten aanbieden en/of illustraties als print.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Momenteel niet. Na een pauze sinds 2016 ben ik me vanaf eind 2019 weer vol gaan richten op mijn bedrijf.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja en nee. De reden van de break was namelijk door de komst van onze eerste zoon. Ondertussen heb ik hier twee jochies in huis lopen én nog een webshop genaamd Petit Life. Ik werk momenteel voornamelijk wanneer zij slapen.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Mijn kinderen zijn nog 24/7 thuis, dus bijv. schoolvakanties kennen wij hier nog niet. Ik werk ook standaard vanuit huis. Maar als wij op vakantie gaan, dan is vakantie ook echt vakantie(!). Ik plan dan ook geen opdrachten in. Ook op mijn webshop vermeld ik dat ik dan op vakantie ben en dat de bestelling weer worden opgepakt bij terugkomst. Ik beantwoord wel e-mails die ik tijdens mijn vakantie ontvang.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Dan hoop ik een uitgebreid portfolio te hebben en een mooi netwerk om mij heen met diverse vak specialisaties.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Dace Media, Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Misschien slecht in deze tijd, maar mijn focus ligt niet bij social media. Ik heb de pagina’s, maar ik hecht mij niet aan het aantal likes of volgers, want misschien is maar 10% daarvan echt mijn doelgroep. Wel heb ik door Facebook veel klanten voor Dace Media doordat ik mij in Facebook Groepen laat zien.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Zoals hierboven al aangegeven, laat ik mij veel zien in Facebook Groepen waardoor ik in contact kom met potentiële klanten. Daarnaast; netwerken.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Nee.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Voor een aantal dames uit de Business Moms Groep heb ik diverse ontwerpen voor hun bedrijf mogen maken.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Zeker. Mede door de Business Moms Groep is mijn onderneming meer gaan groeien. Ik lees ook altijd de tips betreft marketing en social media. Daar zit mijn zwakke punt.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Niet onzeker zijn, wees bewust over de waarde van jou en jouw bedrijf, durf te investeren en zet jezelf goed op de kaart met een overzichtelijke en aantrekkelijke website.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik weet geen toevoegingen momenteel.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; “ja, dat moet even in the spotlight gezet worden.”?
Heel mijn bedrijf mag in de spotlight natuurlijk!

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Dank Marijke, voor dit interview en heel ‘Business Moms’. Ik heb veel toppers leren kennen via het platform. Daarnaast wil ik de (beginnende) ondernemende dames echt adviseren om een potje apart te maken/houden om te investeren in je bedrijf en te kijken naar specialisten in bepaalde vakgebieden die jou succesvol kunnen helpen op basis van hun kennis en expertise. Liefs!