Vandaag een interview met onze Business Mom Dyonne Remmers.


“Hai ladies,

ik ben Dyonne en eigenaresse van de webshop www.charmzbydy.nl.
Ik ben 34 jaar jong, ik woon in Almere, ben opgegroeid in ’t Gooi en moeder van 2 prachtige kinderen (8 & 11 jaar), een super lieve hond en al heel lang samen met mijn vriend.”


Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
De naam van mijn onderneming is Charmz By Dy, waarbij Dy een afkorting is van mijn voornaam.

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik kwam door omstandigheden thuis te zitten en zocht een hobby. Ik begon met sieraden maken, ik sloeg al gauw door en had zoveel dat ik dacht: wacht, laat ik het proberen te verkopen, ik start een online business.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Charmz By Dy, bestaat nu net 1 jaar vanaf het moment van inschrijving bij de KvK. Op 30 Oktober 2019 is de webshop live gegaan, dus binnenkort vier ik het 1-jarig bestaan.

Wat doe je precies met je onderneming?
Mijn webshop biedt trendy fashion musthaves. Ik maak zelf sieraden voor vrouwen, mannen en kinderen en daarnaast bied ik een groot aanbod van haar- en modeaccessoires voor, met name, vrouwen.

Heb je hier een opleiding voor gevolgd?
Nee, ik heb een opleiding in het Toerisme gevolgd jaren geleden en het meest recent als financieel medewerker gewerkt, daar heb ik natuurlijk wel een voorsprong mee.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Op het moment zijn de sjaals erg populair, Charmz By Dy bied 100+ verschillende sjaals aan voor vrouwen, dus er is voor iedereen wel wat wils. Daarnaast zijn de tassen ook erg geliefd. Met name de producten met dierenprintjes zijn erg in trek. Zelf houd ik daar ook erg van en deze dierenprintjes zie je in alle productcategorieën wel terug komen.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Ik vind het erg leuk om kralenarmbanden te maken, passend bij een thema of een bepaalde collectie. Ik maak ook veel kralenarmbanden voor kinderen, met een naam bijvoorbeeld of als kraamcadeau aan de mama, met name voor de kinderen.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
Ik denk er nog over om verder uit te breiden met kleding voor vrouwen.

Kun je al van je onderneming leven?
Ik ben nog geen jaar bezig en de producten die ik bied zijn niet uniek, het gaat heel goed, maar er van rond komen is nog niet van toepassing, daarnaast vergt het ook een behoorlijke investering. Eigenlijk alles wat er binnen komt, gaat als investering er weer uit.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Dat is wel deels één van de redenen dat ik voor mezelf wilde beginnen. Het kunnen combineren van je werk met je gezin. Dat lukt prima, al merk ik dat ik mezelf af en toe echt moet afremmen om niet continue met werk bezig te zijn.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik werk vanuit huis, dus tijdens vakantie kan ik eigenlijk ook doorwerken. Nou is dit natuurlijk niet de bedoeling, dus de laatste keer dat ik een weekend weg was, heb ik niet gewerkt en een afwezigheid ingesteld.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Ik hoop dat steeds meer mensen mij weten te vinden en blijven terug komen. Ik hoop verder te zijn uitgebreid in het aanbod en in de toekomst een stenen winkel te openen.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Charmz by Dy, Facebook, Instagram en Pinterest.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Het aantal volgers groeit goed, ik ben er zeker tevreden mee en ik krijg veel klanten via sociaal media.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Toch wel continue zichtbaar zijn, klanten moeten je vaker zien terug komen om je te blijven onthouden.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Voor Corona heb ik al een aantal events mee mogen maken, meerdere Ladiesnights, Kerstmarkt etc.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Jazeker, ik ben een samenwerking aangegaan, met jou, de eigenaresse van Business Moms en heb mooie armbandjes mogen maken.
Ik ben een samenwerking aangegaan met Vera van Maekid, ook voor haar heb ik armbandjes mogen maken gebaseerd op haar eerste collectie.
Ik ben ook een samenwerking aangegaan met Mandy van Wishes&Vows, voor haar giftboxen heb ik ook armbandjes mogen maken.
Ik heb een samenwerking met Carola van Brandrepnoortje en ik heb meerdere online samenwerkingen gehad op basis van het brandrep-principe.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik heb ontzettend veel aan de Business Moms groep, niet alles aan het aantal volgers die ik erbij heb gekregen, maar ook waardevolle adviezen, leuke contacten en super leuke samenwerkingen!

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Gewoon doen, dat is eigenlijk mijn enige advies… Risico’s moet je nou eenmaal nemen…

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Het is wat rustiger in de groep, ik zou het graag wat levendiger willen zien met de dagelijkse topics, al weet ik waarom dit is en dat dit weer opgepakt gaat worden. Dus dat komt helemaal goed.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Nou ben jij op zoek naar nieuwe fashion musthaves, neem zeker even een kijkje… Of ben je op zoek naar een leuk cadeau, ook dan ben je bij mij aan het goede adres. Weet je niet wat je moeten geven? Dan geef je toch een ‘giftcard’ cadeau.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Ik wil iedereen graag uitnodigen om een kijkje te nemen in de webshop… Voor jullie Business Moms heb ik nog een leuke actie… met de code BUSINESSMOMS shop jij eenmalig met 15% korting op www.charmzbydy.nl (de actie is geldig tm 29 Oktober).