Vandaag een interview met onze Business Mom Ellen Huys.


 

“Hoi, ik ben Ellen Huys.

Een enthousiaste dame met een fantastische dochter en een passie voor Beauty en Cosmetics. Dit probeer ik ook over te brengen op mijn eigen manier als Manager bij Oriflame Nederland. Op Facebook en Instagram leef ik mij uit om mijn creativiteit de vrije loop te laten en anderen te helpen bij het vinden van tips en tricks omtrent beauty & cosmetics. Naast dit alles draag ik ook nog mijn steentje bij aan een project dat de wereldwijde plastiekproblematiek probeert aan te pakken.”

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik ben altijd verzot geweest rond alles wat met beauty & cosmetics te maken heeft en droomde er dan ook van om iets in die sector te doen. Een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen webshop gestart met beauty & cosmetics die ik invoerde van overal uit de wereld. Vaak was ik de enigste in België die deze merken verkocht. Zo probeerde ik uniek te zijn. Ik volgde ook een opleiding schoonheidsspecialiste zodat ik mijn klanten juiste info kon geven. Helaas heb ik mijn webshop moeten stopzetten door privé-omstandigheden .De microbe bleef echter in mijn lijf zitten en een paar maanden later kwam ik in contact met Oriflame. En ik was onmiddellijk verkocht aan het aanbod van beauty & cosmetics maar ook aan hun manier van werken. Je kreeg een enorme vrijheid om je business uit te bouwen zoals je zelf wou. Dus deed ik een volgende poging en ik heb hier nog geen seconde spijt van.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Mijn zelfstandig bijberoep heb ik nu een jaar of 2.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Ik wou een naam vinden die waar iedereen zich thuisvoelt en waar ik nog meer kan verkopen dan enkel beauty & cosmetics. Beautique komt van Boutique maar dan met verwijzing naar Beauty ( in elke betekenis van het woord). 4Everyone spreekt voor zich denk ik, onze Beautique is toegankelijk voor iedereen.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Momenteel kan ik er nog niet van leven maar ik heb wel een jaar uitgetrokken om er een volledig zelfstandig beroep van te maken zodat ik ook een volwaardig inkomen er kan uithalen.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Dat valt al bij al goed mee.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?Ik werk zo goed als elke dag vanuit huis maar mijn dochter is reeds 13 jaar dus kan ze zich wel al eens alleen uit de slag trekken door eventjes alleen thuis te zijn. Opvang komt hier dus niet echt meer aan bod.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Ik wil graag een mooi stabiel team uitgebouwd hebben waar ik kan op rekenen en voor mezelf een mooi stabiel inkomen .

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Beautique4Everyone, Facebook en Instagram. Ook heb ik nog een speciale Facebookgroep waar je leuke beauty en fashion van Oriflame kunt shoppen.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik zou inderdaad graag meer interactie krijgen op mijn groep. Ik mag zeker niet klagen maar kan altijd beter.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Ik probeer zo persoonlijk mogelijk om te gaan met mijn klanten en ze zo goed mogelijk advies te geven .

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik geef workshops bij iemand thuis, alleen of in een groep.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Momenteel ben ik mijn 1e samenwerking aangegaan dus ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind het fantastisch hoe iedereen in deze groep elkaar probeert te helpen

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Blijf geloven in jezelf en blijf ervoor gaan.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Da’s een moeilijke omdat jullie het al fantastisch doen

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Ik zou graag onze Tendercare a.k.a. wonderpotje in de spotlight willen zetten. Dit is het allereerste product waar Oriflame meer dan 50 jaar geleden mee gestart is en er is nog niks verandert aan dit mooie product. Enkel zijn er nog een hele reeks extra uitvoeringen bijgekomen.