Vandaag een interview onze Business Moms Fenny Mijnheer en Marry Witpeerd.


“Wij zijn Marry en Fenny. Naast dat we al járen schoonzussen zijn, zijn we sinds bijna 5 jaar ook samen eigenaar van Semm’s.
Een webshop met handgemaakte leren tassen, sieraden en accessoires, door onszelf ontworpen en gemaakt.”


Hoe kwamen jullie erop om wat voor jullie zelf te beginnen en waarom in deze branche?
Mijn schoonzus en ik hadden het er wel vaker over gehad hoe leuk het zou zijn iets voor onszelf te beginnen. Toen begin april 2016 de webshop Semm’s ter overname werd aangeboden hebben we deze kans met beide handen aan gegrepen. We hebben er vervolgens onze eigen stijl aangegeven en inmiddels bestaat de webshop alleen uit producten die door onszelf ontworpen én gemaakt worden.

Hoelang hebben jullie jullie onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Wij hebben ons op 1 april 2016 ingeschreven bij de KvK dus volgend jaar vieren we ons 5 jarig bestaan.

Hoe zijn jullie op de naam van jullie onderneming gekomen?
De naam Semm’s hebben we meegenomen met de overname. Deze naam is ontstaan uit de namen van de kinderen van onze voorgangers. En omdat wij het voor hen mooi vonden dat dit bleef bestaan, én we het zelf een fijne naam vonden, ook passend bij ons, hebben we deze naam aangehouden.

Kunnen jullie al van jullie onderneming leven?
Nee wij kunnen nog niet van onze onderneming leven maar dat is ook niet ons hoofddoel.

Kunnen jullie jullie onderneming goed combineren met jullie gezinnen?
Ja dit gaat prima, al worden ze er allemaal wel eens bij betrokken voor allerlei ‘klusjes’.

Hoe doen jullie dit in de vakanties? Werken jullie dan vanuit huis, nemen jullie jullie werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Onze kinderen hebben de leeftijd dat ze zich heel goed zelf kunnen redden.

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar met jullie onderneming?
Het is wel onze droom om dan in ieder geval een eigen atelier te hebben waar we samen kunnen werken en ook af en toe een open huis kunnen houden.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jullie vinden?
Via: Semm’s, Facebook, Instagram en Pinterest.

Merken jullie dat jullie veel likes/volgers hebben maar dat er maar weinig gebeurd of hebben jullie juist door Facebook/social media veel klanten?
We hebben redelijk wat volgers en er komen ook altijd nog wel weer nieuwe bij. We merken dat het zeker helpt regelmatig te posten en actief te zijn op social media.

Wat zijn volgens jullie bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Regelmatig posten, reageren op anderen, persoonlijke benadering. ​

Zijn er bepaalde dingen die jullie organiseren vanuit jullie onderneming? (Denk aan braderieën, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Wij organiseren af en toe een inloopdag bij ons thuis. En daarnaast inloopavonden bij anderen. Die nodigen dan vrienden/vriendinnen, buurvrouwen, collega’s uit en wij zijn aanwezig met onze producten. Alles geheel vrijblijvend. Met als gevolg dat zij een leuke avond hebben en kennis kunnen
maken met ons en met wat wij maken en verkopen.

Zijn jullie al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zouden jullie graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen hebben jullie dan in gedachten?
We hebben door de groep al aantal hele mooie bestellingen op maat mogen maken. Zoals gepersonaliseerde producten met het logo’s.

Vinden julle dat jullie wat aan de Business Moms groep hebben en hebben jullie ook tips en advies kunnen gebruiken voor jullie onderneming?
Het is vooral de uitwisseling die we leuk vinden en de contacten die je met elkaar hebt. En het is een mooie laagdrempelige manier om je netwerk te vergroten. Het mooie aan de groep is dat iedereen altijd elkaar wil helpen en voorzien tips.

Hebben jullie zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Nee geen speciale tips of adviezen

Zijn er dingen die jullie graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Handige tips over social media gebruik, leuke markten of verkooppunten zouden wellicht leuk zijn?

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan jullie zeggen; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Het is natuurlijk altijd leuk wanneer er producten van ons in the spotlight gezet worden!

Zijn er nog andere dingen die jullie graag willen vermelden?
Ja, complimenten voor de beheerders van deze groep! En voor de positieve, enthousiaste sfeer die er binnen de groep hangt.