Vandaag een interview met onze Business Mom Francis Thomassen.


“Hoi! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Francis (34) en het gezicht achter deze mamazetkoers. Ik woon samen met mijn man Jeffrey en onze twee kindjes Ize (5) en Luke (3) in Drunen.

Mamazetkoers gaat over mijn koers in het moederschap waarin ik zo dicht mogelijk bij mijzelf probeer te blijven. Ik schrijf over mijn dagelijks leven, mijn worstelingen, deel hoogte- en dieptepunten maar laat ook andere mama’s aan het woord. Je vindt hier dus alles over no-nonsense moederschap, lifestyle en voeding en gezondheid. Werkelijk alles voor de moeder die zichzelf durft te zijn!”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Al mijn hele leven schrijf ik graag, voornamelijk om dingen van me af te schrijven maar in het verleden ook korte fictie verhalen. Nadat ik ongeveer 2,5 jaar geleden met een burn-out thuis kwam te zitten was schrijven een grote steun. Hoewel het bloggen al groot was bedacht ik me toen pas dat ik het zelf ook eens wilde proberen. Ik schreef al zo veel, hoe leuk zou het zijn als iemand dat zou (willen) lezen. Mamazetkoers was geboren en is in twee jaar tijd enorm ontwikkeld, gegroeid en veranderd. Na 9 maanden schreef ik mijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Het was helemaal niet de bedoeling om er mijn onderneming van te maken maar zou nu niets liever meer willen.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Ik heb dus een lifestyle blog, een platform waarbij ik andere moeders uitdaag om zichzelf te zijn. Ik merk zelf als moeder dat iedereen doet alsof het gemakkelijk en leuk is. Hoewel dat ook is, vind ik het soms ook enorm pittig. Ik werk als ZZP-er en doe alles zelf. Ook het bouwen en onderhouden van mijn website.

Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
Ik vond het lastig om iets te kiezen, maar na lang nadenken ben ik op Mamazetkoers gekomen. Hierin kan ik praten over mijn koers in het leven, welke richting ga ik op maar ook mama’s helpen in hun koers om zichzelf te zijn. Als laatste koers ik ook graag op een van mijn sportfietsen en ben ik bovenal mama. Of het de ideale naam is? Geen idee maar ik kan er vele kanten mee op.

Wat doe je precies met je onderneming?
Ik schrijf over mijn dagelijks leven, mijn worstelingen, deel hoogte- en dieptepunten maar laat ook andere mama’s aan het woord. Je vindt hier dus alles over no-nonsense moederschap, lifestyle en voeding en gezondheid. Ook over mijn liefde voor planten en maandelijks de lekkerste (glutenvrije) recepten.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Ik verkoop in principe niks, al kan men via mij wel met korting proteïne poeders kopen. Ik gebruik ze veel in mijn smoothies en als sportvoeding. Verder verdien ik geld door artikelen voor andere websites te schijven en kan men tegen betaling een linkje krijgen vanaf mijn website. Ik werk nog niet met banners en advertenties. Ik vind dit bij veel bloggers enorm storend, dat ik eerst 6 dingen weg moet klikken voordat ik kan lezen waarvoor ik kwam.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Dat is een lastige maar ik heb een tijdje samen met een lokale kinderkledingwinkel samengewerkt, dat was erg leuk. Ik ga ook alleen maar samenwerkingen aan die bij mij en mijn doelgroep passen. Een echte luxe.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
Ik hoop ooit al mijn ervaringen te kunnen delen in een e-book of cursus. Maar dat zit er voorlopig nog niet in.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Nee dat kan nog niet, het is op dit moment allemaal erg onzeker. De ene maand heb ik 10 opdrachten en de andere maand 0. Ik hoop dit in de toekomst wel te kunnen.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja heel goed, ik doe veel in de avonden en wanneer de kindjes op school/opvang zitten. Mijn man heeft ook hobby’s die tijd vragen dus dat komt mooi uit.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik maak gebruik van de zogenaamde ”vakantie-opvang” waarbij je een aantal uur opvang kan afnemen in de vakanties. We nemen in de zomervakantie ook zelf drie weken vakantie. Maar het is wel pittig.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Weer een lastige hoor, ik hoop over 5 jaar 10.000 unieke bezoekers per maand naar mijn website te trekken en 5.000 volgers op Insta waarbij mijn eerste e-book is verschenen. Geen idee of het haalbaar is maar wie weet!

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondrrnemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Mamazetkoers, Facebook, Instagram en Pinterest.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Dat wisselt, ik krijg veel lezers via Facebook maar heb trouwe volgers op Instagram. De grootste groep mensen vindt mijn website via Google en daar ben ik erg trots op.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Jezelf zijn, waarbij je dus ook open en eerlijk bent.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik probeer regelmatig iets tofs weg te geven.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Nee nog niet. Ik zit eraan te denken om die moeders aan het woord te laten. Iets met hun ervaringen in het moederschap. Waarbij ze uiteraard ook kort hun shop/onderneming mogen benoemen.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik probeer alles zo goed mogelijk mee te lezen en daar mijn eigen leerpunten uit te halen, dus ja.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Wees jezelf, volg je hart en dan kom je er. Ik geloof heel erg in de eigen kracht van mensen.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Niet dat ik zo 123 weet.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Helaas wordt er nu in deze corona-tijd niet veel gedaan. Maar als er weer iets leuks komt laat ik het je weten.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Ik wil je bedanken voor dit interview.