Vandaag een interview met onze Business Mom Iris Louise Franke.


“Ik ben Iris, geboren Haagse, 36 jaar oud, moeder van 3 meiden! Sinds 2017 woon ik met mijn gezin in Zuid Spanje. Hier draai ik in de zon mijn webdesign & seo en marketing bedrijf.”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Mijn vriend heeft altijd (old skool ) websites gemaakt en programma´s geschreven en ik ben altijd erg creatief geweest. Toen we in 2010 voor de keuze kwamen te staan om een nieuwe baan te gaan zoeken of voor ons zelf te starten zijn we dus voor ons zelf begonnen. Eerst als ICT bedrijf waarvoor ik de marketing en website op me nam. Later hebben we samen een webdesign- en marketingbureau gehad.

Na onze emigratie naar Spanje besloot mijn vriend in de horeca te gaan werken. Ik ben gewoon websites blijven maken en optimaliseren. Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en het bouwen van websites die zichzelf ook gewoon ècht terug verdienen.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
In totaal werk ik nu 10 jaar voor mezelf. In Spanje heb ik het Spaanse equivalent van een Eenmanszaak

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
IrisLouise.com (onderdeel van Eyes for design & marketing). Iris Louise is mijn naam. Mijn opa noemde me altijd Eyes… en nog steeds wel eens.

Kun je al van je onderneming leven?
Wij konden er met ups en downs al vrij snel van leven. In 2010 was het nog erg makkelijk om op de eerste plaats in Google te komen en kon je voor 20 cent per klik al makkelijk gevonden worden met Google Adwords. Ik ben hier vanaf het begin ingedoken en verdien daar dus 10 jaar later nog steeds m’n brood mee!

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja hoor, mijn kinderen weten niet anders dan dat ik vaak aan het werk ben thuis.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik werk altijd vanuit huis. Wij kochten 1,5 jaar geleden een oude zeiljacht en zijn daarop gaan wonen en reizen. Ik werk dus vaak lange dagen en neem regelmatig een paar dagen vrij om naar een nieuwe plek te reizen en deze ook te ontdekken. Nu zijn we weer even geland in een mooie haven in het Zuiden van Spanje voor langere periode.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Over 5 jaar heb ik voornamelijk (grotendeels) passief inkomen, mijn vriend heeft zich door Corona weer achter de computer gezeteld en bouwt custom plugins en webapplicaties die ook straks in het algemeen te koop zullen zijn en ik ben met een aantal projecten bezig waar nu veel werk in zit, maar tegen die tijd wel een steady inkomen genereren. De losse opdrachten die ik doe zullen bestaan uit langere samenwerkingen met kleinere bedrijven, zodat ik ze echt kan helpen groeien. Iets dat ik ècht heel leuk vind om te doen.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: irislouise.com.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik krijg het merendeel van mijn klanten via social media.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Dit is natuurlijk afhankelijk van de branche, maar aanwezig zijn op social media en een goede website zijn een must. Doordat ik al 10 jaar lang voor mezelf werk heb ik een mooi lijstje met zaken waar ik kennis van heb, zoals webdesign, grafische vormgeving, zoekmachine optimal.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Nee! Helaas zou ik bijna zeggen, want ik wil héél graag een SEO en conversie optimalisatie workshop geven, maar het ontbreekt even aan de focus om dat te ontwikkelen.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ja! Ik heb voor één dame de webshop gemaakt en voor een andere doe ik de copywriting voor haar webshop.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind elke netwerkgroep die zich inzet voor de ¨empowerment¨ en financiele onafhankelijkheid van vrouwen/moeders superwaardevol, daar draagt Business Moms natuurlijk ook aan bij. Ik vind het zelf erg leuk om mijn visie en kennis te delen en te zien hoe een ander iets aan zou pakken.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Blijf elke dag leren! Ik leer zelf minimaal 5 uur per week over mijn expertises. Het 2de dat ik wil meegeven is: Leer nee zeggen! Ben ik zelf ook niet zo fantastisch is hoor, haha!

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik ben altijd wel fan van een extra vast topic om vragen te stellen. Bijvoorbeeld elke dinsdag SEO vragen, elke donderdag vragen over de boekhouding. Zulke topics worden een gigantische bron van informatie en leden kunnen makkelijk terug zoeken.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Ik heb 2 superwaardevolle diensten die ik speciaal voor leden uit de groep met een korting aan wil bieden, dat zijn:
Mijn site audit met een korting van 25% voor € 64,45.

Bij de site audit loop ik alle belangrijke aspecten van je website na:

Technische opbouw
Snelheid van de website
Gebruiksgemak voor de bezoeker
Conversiegerichte content
Zoekmachine optimalisatie: On page SEO & Off page SEO
Analyse van de data van Google Analytics & Search console

Aan de hand van de site audit ontvang je voor jouw website een stappenplan om de resultaten te verbeteren.

En mijn snelheidsoptimalisatie met een korting van 25% vanaf € 67,50.

Snelheid van een website is een belangrijke rankingsfactor in Google en een langzame website kost je dus gewoon omzet.
Als je na het volgen van de tips uit mijn blog https://irislouise.com/zelf-de-snelheid-van-je-website-te-verbeteren/ nog steeds merkt dat je website langzaam laadt, dan raad ik je ècht aan om de website te laten optimaliseren op snelheid. We zien altijd gelijk een stijging in Google wanneer de snelheid van een site goed is!
De prijs hiervoor is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website.

Als je contact met mij opneemt en daarbij aangeeft dat je lid bent van Business Moms heb je recht op deze korting en dan gaan we samen zorgen dat je meer conversie op je website krijgt!

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Voor vragen over SEO, conversie, webdesign, copywriting of het recept voor de allerlekkerste slavinken mag je me altijd even een pbtje sturen!