Vandaag een interview met onze Business Mom Lorraine Ligeon.


 

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik heb altijd affiniteit gehad met schoonheidsverzorging. Ik deed er alleen niets mee, totdat ik hevig last begon te krijgen van mijn gezicht en de producten die ik gebuikte. Ben ik mij gaan verdiepen in skincare.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Ik ben begonnen met ondernemen in 2006 en in 2016 ben ik begonnen met Ligeon Cosmetics. In 2020 heb ik de bedrijven gesplitst. Ligeon Skin Clinic en Ligeon Academy. Ik heb een eenmanszaak.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Na lang nadenken hebben wij besloten om onze eigen naam te plaatsen op onze producten.

Kun je al van je onderneming leven?
Nee helaas nog niet.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja dat lukt redelijk, een goede planning is cruciaal als ondernemer met kleine kinderen.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op
vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?

Ik sluit de deuren en mijn agenda. Ik ben wel bereikbaar via de mail en whatsapp.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Ik hoop over 5 jaar dat men onze producten beter leert kennen. Dat men de producten ook aanschaft en gebruikt of als cadeau geeft. Dat er bedrijven zijn die onze producten door willen verkopen. Wij willen nog steeds exclusief blijven dus wij zullen ook niet in winkelketens staan.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Ligeon Cosmetics, Facebook en Instagram. Ook voor Ligeon Skin Clinic hebben we een Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik merk dat veel mensen de foto’s en video’s liken en/of erop reageren maar ze kopen niet allemaal. Ze stellen veel vragen maar gaan niet altijd over tot kopen.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik heb nu een contract met Social Deal voor behandelingen. Ik plaats ads online. Ik heb iedere maand een aanbieding voor een behandeling en ik heb ook kortingen op de producten.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ik had een samenwerking met een van de Business Moms. Helaas werkte dat niet helemaal goed. Zij wilde toch wel haar eigen ding doen.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ja zeker, ik lees meestal de topics maar ik reageer niet altijd. Ik ben ook niet zo vaak/lang op social media. Omdat ik natuurlijk de klanten heb en bestellingen moet versturen of ik ben bezig met administratie, marketing en ideeën uitwerken.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?

Wees niet bang als het de eerste keer niet lukt. Blijf doorzetten. Als je achter jouw idee staat, blijf het promoten, blijf verandering
in brengen. Ondernemen is een organisme, het veranderd iedere dag. Ga mee met de flow. Doe je onderzoek goed en denk goed na wat je volgende stappen zullen zijn.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik heb op dit moment geen idee.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the Spotlight gezet worden?
Vanaf september begint Ligeon Academy officieel. Opleidingen en cursussen in de schoonheidbranche. Op dit moment vanwege Covid-19 geef ik privé lessen.