Vandaag een interview met onze Business Mom Manon van Beijnum.


“Hi iedereen,

Ik ben Manon en sinds 2018 ben ik de eigenaresse van M-NON Wraps ‘N More. Bij mij kun je terecht voor unieke creaties van draagdoekstof!

Als je draagdagen minder worden en je van je doeken geen afscheid wilt nemen, kan ik geheel naar jouw wens er iets moois van maken. Van tas tot portemonnee, van trui tot rokje, van Poppendrager tot haarelastiekjes en nog veel meer. Zo blijven de herinneringen heel dichtbij.”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Creatief bezig zijn is altijd al mijn ding geweest. Ik ben eigenlijk bloemist en doe daar best nog wat mee. Naaien vind ik altijd al heeft gaaf en hielp mijn moeder vaak mee. Het eerst draagrelateerde wat we maakten was een draagdoek en daarna een heuptasje van scrap (draagdoekstof). Toen kwam er een vriendin die een tas wilde met leer en net als pipi langkous ik heb het nog nooit gedaan dus denk wel dat ik het kan eraan begonnen. En zo ben ik er in gerold. Waarom? Omdat je als de dragendagen over zijn achter blijft met doeken waar aan de mooiste herinneren zitten om die dan zonder kindje weer te dragen tas of jas of om je kindje er mee te zien dragen als poppendraagzak is geweldig. En al die luxe stoffen.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het?
Vanaf 2018 en ik ben officieel een hobbyist/eenmanszaak. Ik heb bewust nog geen KvK omdat ik nog niet of nauwelijks winst maak.

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Ik heb hulp gehad van een kennis. Het is mijn naam zonder de ‘a’. Wraps zijn de draagdoeken en more staat voor al het andere wat ik doe.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Nee! Heel soms hou ik over en dan gaat dat in mijn gezin.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja, naast 24u werken bij Postnl en mijn gezin, lukt dat goed.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
In de vakanties werk ik op laag pitje door neem opdrachten aan en bereid voor dit is niet in alle vakanties zo. Mijn dochter is dan gewoon thuis en speelt wat of kijkt een serie.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Ik hoop dat ik dan zo groot ben dat ik niet meer bij de post hoef te werken.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen wij jou vinden?
Via: Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik haal mijn klanten uit de vele draag pagina’s en ook onder mijn volgers/likers heb ik ondertussen vast klanten. Maar het zou best wat meer mogen zijn.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Mond tot Mond blijft de beste! Nu is dat meer dat mensen jouw namen noemen als iemand vraagt wie er iets voor ze kan maken. En niet bang zijn om jezelf te noemen.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf?
(Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Workshop voor de bloemen, al staat dat erg laag. En samen met Marleen van Ruildoek.nl heb ik een veilinggroep opgezet voor de kleine ondernemers.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ja, heel leuk nu met een 4tal dames. 2 Fotografen en 1 om flyers uit te wisselen en 1 waarbij ik met items in haar winkel kom te liggen. En dan Marleen maar die ken ik buiten de groep om al. Ik hoop nog op leuke samenwerking met een drukker.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ja zeker! Al zou soms tips of opmerkingen bij bijvoorbeeld de statistieken wel leuk zijn.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Doe iets waar je hart bij ligt. Wees niet bang om een fout te maken daar leer je van. Hoe je hem oplost is heel belangrijk.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Zo 1,2,3 niet.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja, dat moet even in the spotlight gezet worden?
Ja, mijn tassen en de Poppendraagzakken.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
De veilinggroep; Veiling voor Wraps, Creations and others