Vandaag een interview met onze Business Mom Marjan Verhoeven.


“Mijn naam is Marjan Verhoeven en ik ben 38 jaar oud. Samen met mijn verloofde en onze 3 dochters wonen wij in het gezellige dorpje Susteren in Limburg. Sinds april dit jaar ben ik gestart als distributeur bij Young Living.
Doordat onze middelste dochter heel slecht in en door sliep en haar geen slaapmedicatie wilde geven omdat dit niet goed voelde, ben ik opzoek gegaan naar alternatieve mogelijkheden.
Via een oud collega ben ik in aanmerking gekomen met de essentiële oliën van Young Living.
Ik was in het begin heel sceptisch over de werking en het heeft dan ook tot januari van dit jaar geduurd eer ik dacht: ik ga het toch eens proberen. Omdat ik al snel overtuigd was door opmerkingen en reacties van onze 7 jarige dochter ben ik in april gestart met mijn business, omdat ik meerdere mensen het geluk gun van deze prachtige oliën.”


Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
Bottles of Luck is de naam van mijn business. Ik ben hierop gekomen, doordat wij veel geluksmomentje ervaren door het gebruik van de essentiële oliën en ik het ook echt een geluksgeur in een klein potje vind.

Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik ben al een aantal jaren zoekende wat ik voor mijzelf zou willen gaan doen. Maar liep elke keer tegen de hoge startkapitalen aan. En dan toch altijd niet het ‘wauw’ gevoel hebben om het dan toch echt op te bouwen. Er was namelijk altijd die twijfel.

Sinds januari van dit jaar zijn wij in contact gekomen met de essentiële oliën van Young Living. Doordat wij zo enthousiast zijn over de veranderingen door het gebruik van essentiële oliën binnen ons gezin was het voor mij al snel duidelijk dat ik meer mensen dit geluk gunde. Doordat je ook bijna geen startkapitaal (alleen in het bezit zijn van een startersbundle) nodig hebt kon ik mijn droom dan ook snel werkelijkheid maken. En ja het was eindelijk iets waar ik 100% voor wil gaan.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Ik run mijn eigen olie business sinds april van dit jaar. Het is een MLM business. Wat maakte een MLM business voor mij nou aantrekkelijk? Dat ik geen hoog startkapitaal nodig had om te beginnen en ik mijn bedrijf gemakkelijk naast mijn huidige baan kan opbouwen. Ik hoefde alleen maar in het bezit te zijn van een startersbundle en elke maand aan ons zelf te inverteren door voor 100pv aan producten te kopen. Ik hoef dus totaal niets te investeren aan voorraad van een product.

Wat doe je precies met je onderneming?
Via social media laat ik mensen kennis maken met de 100%natuurlijke producten van Young Living. En ik deel voornamelijk onze eigen ervaringen. Ook maak ik wellness scans met de iTovi scan.

Heb je hier een opleiding voor gevolgd?
Nee ik heb hier geen opleiding voor gevolgd. Ik val met mijn business onder de Bloomingblends community. Dit is een hele fijne community waar je heel goed begeleid wordt.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Ja mensen zijn erg benieuwd en nieuwsgierig naar de werking van de essentiële oliën. Sommige mensen bestellen met mij mee en een ander schaft een startersbundle aan, waardoor hij/zij de mogelijkheid heeft om zelf te bestellen op het eigen account.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Ik vind het zelf heel erg leuk om wellness scans te maken met de iTovi scan. Hierdoor kan ik mensen precies vertellen welke olie/oliën of supplementen zij op dat moment ter ondersteuning nodig hebben.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
Ja ik wil mij nog meer gaan verdiepen in het geven van verschillende workshops.

Kun je al van je onderneming leven?
Nee dat gaat helaas nog niet.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ja het is heel goed te combineren naast mijn gezin en huidige baan als kraamverzorgster.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik werk voor mijn eigen olie business altijd vanuit huis. Maar als wij een dagje weg gaan of op vakantie dan hebben wij altijd wel rollers met oliën mee of zelfs de diffuser. Zo kan ik zelfs dan nog een leuke foto of post maken.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Ik hoop dat ik over 5 jaar zover gegroeid ben dat ik mijn huidige baan er niet meer naast hoef te doen. En misschien wel vast op plekken verschillende workshops mag geven.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Facebook en Instagram.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Het aantal likes of volgers vind ik zelf nog wel meevallen. Maar door de ervaringen te delen weten mensen die geïnteresseerd zijn je wel te bereiken. En zo heb je soms uit het niets vragen of een bestelling.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Mooie foto’s maken voor op social media. Ervaring delen en vooral niet opdringen.
Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik maak individuele wellness scans met de iTovi scan en vanaf oktober workshops. En als het allemaal weer mag wil ik op Ladies Nights gaan staan met een stand.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Met Studio Mizzi heb ik een samenwerkingsverband. Zij verzorgd voor mij de mooie stickers die ik op mijn rollers plak. Laatst hebben wij ook samen een winactie gedaan. Verder had ik hier nog niet over nagedacht. Maar nu ik erover nadenk misschien wel met iemand die sieraden maakt waar je dan een druppel van je favoriete essentiële olie op kunt doen.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ja doordat wij elkaar volgen en berichten liken of reageren wordt het berichtenbereik groter.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Positief denken is positief omzetten. En blijf voornamelijk dicht bij jezelf.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik vind het een hele warme en gezellige groep. Ik zou even niet weten wat ik graag zou willen zien terug komen.

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
De mogelijkheden die een startersbundle biedt mag zeker in de spotlight gezet worden.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Graag wil ik het verschil tussen een piramidespel en een MLM business vertellen, omdat hier vaak verwarring over is.

Het verschil is dat een piramidespel sowieso illegaal is binnen Europa, maar ook dat je daarbij veel geld moet inleggen en er geen producten of diensten voor terug krijgt. Binnen een MLM (multi-level marketing) business ziet jouw business als je die goed opbouwt er net als bij elk ander bedrijf of organisatie wel uit als een piramide. Echter, jij kan ook diegene die boven jou staat voorbij groeien qua inkomsten. Je bent dus een franchise ondernemer binnen een bepaald team. MLM is een netwerkmarketing en het werkt via mond op mond reclame. Jij bent geen verkoper, maar je krijgt betaald voor de doorverwijzing van een product.