Vandaag een interview met onze Business Mom Natasja Goossen.


“Ik ben Natasja, een vrolijke (geboren) Rotterdamse financieel businesscoach met een ADHD-sausje. Ik barst van de energie en enthousiasme. Ik ben altijd eerlijk, haarscherp en direct; een grote mond maar een nog veel groter hart. Ik kan absoluut niet zonder mijn dagelijkse dosis vitamine H(umor). Ik help ambitieuze vrouwelijke ondernemers om meer rust en inzicht te creëren in hun cijfers zodat ze vol vertrouwen bouwen aan een winstgevend bedrijf en net als ik vanuit hun passie ondernemen!”


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door het ondernemerschap. Als kind wilde ik al heel graag ooit een eigen bedrijf beginnen.
Zoals dat waarschijnlijk voor iedereen wel herkenbaar is kwam het leven er tussendoor en verdween mijn ondernemersgeest wat naar de achtergrond.
Na de geboorte van onze oudste zoon (inmiddels ruim 15 jaar geleden) begon het toch weer te kriebelen, ik wilde een eigen bedrijf beginnen.
Ik heb een aantal jaar naast mijn baan in loondienst meerdere webshops gehad, elke webshop op zijn eigen manier een succes. Echter, het was ontzettend hard werken en al mijn geld dat ik verdiende investeerde ik steeds weer terug in mijn bedrijf. Er bleef dus nooit over en ik had mezelf beloofd mijn baan in loondienst op te geven zodra ik geld zou gaan verdienen met mijn bedrijf. Dat kwam er natuurlijk nooit van.

Eind 2012 stortte ik in, mijn lichaam had genoeg van het harde werk en gaf aan dat het niet meer kon. Na een revalidatie van 2 jaar werd het tijd om ook werk weer op te pakken. Dit was mijn moment om het helemaal anders te doen. Ik koos ervoor om direct te starten met fulltime ondernemen zodat ik in mijn eigen tempo kon werken en de vrijheid had om te kunnen luisteren naar mijn lichaam.

Ik startte een administratiekantoor waarbij ik zowel particulieren als ondernemers hielp bij het bijhouden van de administratie en financiën.

Al snel merkte ik dat mijn hart toch vooral lag bij het helpen van ondernemers en dus schakelde ik over op alleen ondernemers.

Ik deed niet alleen de administratie maar ‘bemoeide’ me ook met de bedrijven van mijn klanten. Ik doorzag waar de kansen lagen en waar de bottlenecks zaten in hun bedrijf.

Ik ben mij steeds meer gaan richten op coaching en heb geïnvesteerd in opleidingen en zelfontwikkeling waarna ik in de zomer van 2018 heb besloten om te stoppen met het administratieve werk en me alleen nog te richten op het coachen van ondernemers. Coachen op het financiële vlak en op groei. Zodat ze meer winst en meer vrijheid krijgen.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Ik heb een eenmanszaak. Mijn bedrijf bestaat sinds oktober 2015. Dit jaar vier ik dan ook mijn 5 jarige bestaan. Reden voor een feestje!

Hoe ben je op de naam van je onderneming gekomen?
Toen ik mijn bedrijf startte heette mijn bedrijf Administratie.Coach. Toen zat coaching er al wel in, maar toen ik in de zomer 2018 mijn bedrijf omgooide dekte deze naam niet meer de lading vond ik. Dus heb ik toen mijn bedrijfsnaam aangepast naar Happy Profit. Ondernemen draait om winst maken (een bedrijf zonder winst is een hobby) en ondernemen is ontzettend leuk. Vandaar mijn keuze voor deze naam.

Kun je al van je onderneming leven en zo ja, hoe snel kon je dit?
Mijn man heeft ook een eigen bedrijf en samen verdienen wij genoeg om alles te kunnen doen wat we willen. Het heeft bij mij iets meer dan 2 jaar geduurd voordat ik een salaris uit mijn bedrijf kon halen. Als ik bij de start van mijn bedrijf had geweten wat ik nu weet (en wat ik nu ook mijn klanten leer) dan had ik al veel eerder een salaris uit mijn bedrijf kunnen halen.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Ik kan mijn bedrijf heel goed combineren met mijn gezin. Ik heb kantoor aan huis. Mijn kinderen zijn inmiddels 15 en 11, ik hoef ze dus niet meer continue te vermaken. Ze zijn heel zelfstandig gelukkig.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Ik werk in de meeste vakanties gewoon door, maar dan pas ik mijn werktijden wel aan. Ik werk dan minder uren dan tijdens schoolweken.
Als we op vakantie gaan dan neem ik nog steeds wel mijn laptop mee. Ik ben best wel verslaafd aan mijn werk, ik vind het gewoon heel erg leuk wat ik doe dus ik kan het me niet voorstellen om een paar weken helemaal niet te kunnen of mogen werken, ik denk dat ik dan gek zou worden.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Over 5 jaar is mijn man gestopt met zijn eigen bedrijf en ingestapt in het mijne. Ik geef veel trainingen voor grotere groepen en geniet daar met volle teugen van!

Happy Profit is over 5 jaar een bekende naam in ondernemersland.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Happy Profit, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik heb niet veel likes of volgers, het begint wel steeds meer te komen. Ik haal wel veel klanten uit Social Media, maar dat komt vooral door het aanwezig zijn in groepen en op die manier het gesprek aan gaan met andere ondernemers.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
De beste manier vind ik nog steeds de oudste methode die er bestaat: praten met mensen.

Dat praten ziet er tegenwoordig ook wel anders uit natuurlijk, maar gewoon het gesprek aan gaan met mensen. Gewoon op straat, of via Social Media. En in dat gesprek niet gelijk verkopen natuurlijk maar gewoon interesse tonen in de ander. Bijvoorbeeld vragen hoe de ander het ondernemerschap ervaart, waar ze tegenaan lopen, wat ze het allerleukste vinden aan hun vak. Op die manier creëer je een band en wie weet kun je dan elkaar helpen of aanbevelen bij anderen. Zo bouw je een steeds groter netwerk op en leer je leuke mensen kennen.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ik geef maandelijks een gratis online masterclass Cashflow Goed GereGELD.
Elk jaar in november / december geef ik meerdere keren een workshop om je Winstplan voor het nieuwe jaar te maken.
Verder werk ik op dit moment vooral 1 op 1 met mijn klanten.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ik heb nog geen samenwerking met moeders uit de groep. Ik sta open voor eventuele samenwerkingen met andere businesscoaches die zich meer richten op bijvoorbeeld marketing. Ik denk dat we elkaar heel goed kunnen versterken. En mocht iemand een ander goed idee hebben voor een samenwerking dan sta ik uiteraard open om dat idee te onderzoeken.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming?
Ik vind het een hele fijne vertrouwde groep. Ik voel me goed op mijn gemak, en dat vind ik heel waardevol!

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Ik heb ontzettend veel tips die ik zou kunnen geven maar ik denk dat de allerbelangrijkste tip is: wees niet bang voor cijfers! Cijfers zijn niet eng, maar kunnen ontzettend leuk zijn en cijfers vertellen je altijd eerlijk hoe het met je bedrijf gaat, vergeet daar niet naar te luisteren.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Misschien een wekelijks vragenuurtje? Dat je elke week jouw vragen over een bepaald onderwerp aan een expert kan stellen bijvoorbeeld. Voordeel daarvan is dat je dan ook makkelijk in de groep kan terugzoeken omdat het per onderwerp bij elkaar staat.

Verder mis ik geloof ik niet echt iets in de groep. Ga zo door, zou ik zeggen!

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Veel ondernemers hebben geen idee hoeveel omzet ze jaarlijks moeten maken om hun kosten te kunnen betalen, een goed salaris te verdienen, maar ook genoeg over te houden voor de belasting en bijvoorbeeld een buffer. Ik heb daar een ebook over geschreven met een bijbehorende rekensheet. Je kunt die gratis downloaden op mijn website.

Mochten er moeders zijn die graag meer inzicht zouden willen in hun cijfers maar niet weten hoe, ik kijk graag een keer vrijblijvend mee. Plan gerust een afspraak in mijn agenda, dan Skypen we.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Bedankt voor dit interview! Ik vond het heel leuk om hieraan mee te werken.

Ik zie jullie graag in de groep en als er vragen zijn, schroom niet om contact met mij op te nemen, ik help graag!