Vandaag een interview met onze Business Mom Stefanie van Pelt.


Hoe kwam je erop om wat voor jezelf te beginnen en waarom in deze branche?
Ik had destijds al een paar jaar een eigen webshop naast mijn functie als webshopmanager. Ik heb daar een webshop vanaf het begin opgezet tot en met een flinke omzet en dat heb ik altijd heel leuk gevonden. Toen mijn werkgever failliet ging ben ikzelf zo een burn out in gerold en vond ik het wel even goed om rustig aan mijn webshop te werken. Echter financieel kon ik nog wel wat hulp gebruiken en ik besloot naast een kleine freelance opdracht na een paar maanden ook weer twee dagen te gaan werken. Ook daar zou ik de hele webshop verder gaan opzetten en verbeteren, dat liep alleen iets anders en ik deed allerlei klusjes waar ik niet blij van werd. Dus toen was het moment dat ik moest besluiten wat vind je nou echt leuk en dat was mensen helpen. Via mijn eigen webshop had ik veel contact met andere webshops en er waren veel vragen die voor mij logisch waren. Dus ik sprong in het diepe en een paar maanden later zei ik mijn baantje op en niet veel langer verkocht ik mijn webshop zodat ik mij alleen op Mrs e-commerce kon richten.

Hoelang heb je je onderneming en wat voor onderneming is het? (Eenmanszaak, B.V, ZZP-er etc.)
Officieel gezien bestaat de onderneming vanaf oktober 2016, maar dat was destijds de webshop. Ik heb daar in augustus 2018 Mrs e-commerce als onderneming bij geschreven. Het is een eenmanszaak.

Wat is de naam van je onderneming en hoe ben je erop gekomen?
In 2011 ben ik afgestuurd en tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar het starten van een webshop. Ik heb dit uiteindelijk in 2012 uitgegeven als een boek: Hoe start ik een webshop? Ik wou destijds al webshops gaan helpen en toen kwam de naam Miss e-commerce bij mij op. Ik heb er toen niet heel veel mee gedaan en had toen ook niet echt genoeg kennis, dus ik besloot toch weer het oude idee uit de ijskast te halen en de naam een update te geven.

Wat doe je precies met je onderneming?
Ik help webshop eigenaren meer succes te krijgen met hun webshop. Er komt zo veel bij kijken en het is lastiger dan dat het lijkt, dus ik wil door middel van duidelijke informatie mensen helpen. Dat doe ik door middel van trainingen, coaching, maar ook diensten. Dus voor een aantal klanten beheer ik de social media, schrijf ik de SEO teksten en regel ik de advertenties. Dat laatste wil ik steeds meer gaan uitbreiden en een team om mij heen gaan bouwen.

Heb je hier een opleiding voor gevolgd?
Ja en nee. Ik heb Interactieve media gestuurd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar ging het al veel over online, websites maken, marketing etc., alleen niet over webshops. Destijds was het nog niet zo normaal als nu en was het echt in opkomst. Ik heb alleen wel mijn laatste jaar zelf helemaal omgegooid naar e-commerce en sindsdien eigenlijk er alles aan gedaan om mijn kennis te vergroten. Denk aan trainingen, boeken lezen, seminars etc.

Is er een bepaald product of dienst die ze bij jou het meest kopen of om vragen?
Ja instagram shopping. Ik heb ergens aan het begin dat ik begon een blog online gezet over hoe je dat kunt toevoegen aan je Instagram en die werd eigenlijk al heel snel opgepakt door Google. Dus ik kreeg daar heel snel veel vragen over en sinds vorig jaar zomer zijn ze heel streng geworden met de regels dus eigenlijk word 90% van de accounts afgekeurd. Het enige nadeel is, het is een drama om uit te zoeken hoe je dit weer goedgekeurd krijgt. Dus ik ben daar in gedoken en heb er de oplossing voor gevonden en wekelijks help ik daar meerdere ondernemers mee.

Welk product of dienst vind je zelf het leukst om te maken of om te verlenen?
Coaching. Ik hou namelijk van cijfers en je vindt altijd wel dingen en verbeteringen waardoor ondernemers weer verder kunnen groeien. Daarnaast is het persoonlijke contact en het sparren voor nieuwe ideeën super leuk.

Zijn er nog producten of diensten die je graag aan je assortiment zou willen toevoegen?
Omdat het doel is om uit te breiden in een team en er eigenlijk een full service agency van te maken, zou ik ook nog bijvoorbeeld Pinterest beheer en Google Ads aan toe willen voegen. Dit zijn nu dingen waar ik zelf mee aan het testen ben voor ik het aan klanten aanbied.

Kun je al van je onderneming leven?
Ja, ik heb al vrij snel mijn baan opgezegd. Dat was alleen wel omdat ik daar echt niet blij van werd en daar ook niet heel veel verdiende. Het was niets ten opzichte van mijn baan als webshopmanager, dat even terzijde. Het eerste jaar was lastig en puzzelen en sinds dit jaar kan ik mezelf een leuk salaris uitbetalen.

Kun je je onderneming goed combineren met je gezin?
Dat was ook wel een belangrijke reden waarom ik ben gaan ondernemen. Ik heb ook bewust gekozen voor een kantoorruimte 5 minuten van huis en ik werk voor een groot deel onder schooltijden. Nu het drukker wordt, wordt het wel steeds lastiger. Daarom is het ook echt wel belangrijk om het niet meer in m’n eentje te willen doen zodat ik ook kan blijven ondernemen zoals ik wou.

Hoe doe je dit in de vakanties? Werk je dan vanuit huis, neem je je werk mee op vakantie of gaan de kids naar een oppas/opvang?
Mijn schoonvader en moeder passen beide een dag in de week op, dus tijdens die dagen werk ik gewoon op kantoor. In de korte vakanties overbrug ik daar de vakantie mee en werk ik wat thuis. In de zomervakantie probeer ik wel elke week een dag extra oppas te krijgen, zodat ik de periode wat beter kan overbruggen. Het is wel lastig, maar het kan wel. Gaan we op vakantie dan probeer ik echt niet te werken op wat social media en belangrijke mailtjes na.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar met jouw onderneming?
Dan hoop ik echt een full service agency te hebben, waarbij we heel veel ondernemers gaan helpen met hun webshop. Vooral eerlijkheid en transparantie vind ik belangrijk, dus geen onnozele woorden maar echt resultaat leveren. Wat ik in dit verhaal nog niet heb meegenomen is dat ik ook onlangs een nieuwe webshop ben begonnen namelijk Lady Pleasure. Omdat dit geen reguliere producten zijn, is het echt een testcase en ik hoop over 5 jaar een van de grotere shops van Nederlands te zijn.

We hebben natuurlijk allemaal een website, Facebook of Instagram voor onze ondernemingen. Waar kunnen we jou vinden?
Via: Mrs-Ecommerce, Facebook en Instagram. Voor Lady Pleasure heb ik ook Facebook en Instagram aangemaakt.

Merk jij dat je veel likes/volgers hebt maar dat er maar weinig gebeurd of heb je juist door Facebook/social media veel klanten?
Ik groei gelukkig nog steeds door, maar het is inderdaad lastiger dan een paar jaar geleden. Vergis je alleen niet hoeveel stille kijkers je hebt en die stiekem wel een product of dienst bij je afnemen maar niets zeggen. Social media is een manier om mensen je te laten leren kennen, dus maak daar dan ook gebruik van. Je moet niet verwachten dat ze je vandaag liken en morgen met je willen trouwen.

Wat zijn volgens jouw bevindingen goede manieren om klanten te trekken?
Waarde leveren. Ik blog echt wekelijks met waarde, geef webinars, challenges, gratis weggevers. Ik heb sinds de start zo mega veel gedaan en op dat moment haal je er wel wat uit, maar misschien niet wat je wilt. Nu zit ik op een punt dat wat ik gezaaid heb weer bij me terug komt. Dus heb ook geduld en besef je dat dingen tijd kosten.

Zijn er bepaalde dingen die je organiseert vanuit jouw bedrijf? (Denk aan braderiëen, feesten, workshops, bijeenkomsten etc.)
Ja challenges of webinars, maar als de situatie het weer toelaat wil ik ook weer workshops gaan geven op kantoor.

Ben je al samenwerkingen aangegaan met moeders uit de Business Moms groep of zou je graag samenwerkingen aan willen gaan en wat voor samenwerkingen heb je dan in gedachten?
Ja enkele, als er iets tegen komt waar ik wat aan heb dan sta ik daar altijd zeker voor open.

Vind je dat je wat aan de Business Moms groep hebt en heb je ook tips en advies kunnen gebruiken voor je onderneming? 
Ik vind het vooral fijn om gelijkgestemde op een plek te hebben en makkelijk even je vraag te kunnen stellen.

Heb je zelf tips en advies voor de Business Moms en Business Moms 2 Be?
Qua tip zou ik vooral zeggen dat je echt moet doen waar jij blij van wordt. Je kunt wel bepaalde dingen doen omdat dat zo hoort omdat je een moeder bent, maar als je daar niet blij van wordt hebben je kinderen er ook niets aan. Mijn burn-out heeft mij echte geleerd anders naar dingen te kijken en ik stel mezelf altijd de vraag: Wat is er nou het ergste wat er kan gebeuren? Dat antwoord valt eigenlijk reuze mee.

Zijn er dingen die je graag terug zou willen zien in de Business Moms groep?
Ik vind hem zo al top!

Zijn er producten/diensten, evenementen, workshops, cursussen, acties, kortingen of iets anders wat je verkoopt waarvan je zegt; ja dat moet even in the spotlight gezet worden?
Mocht je een webshop willen starten en alle informatie bij elkaar willen hebben, dan zou ik je zeker mijn boek “Hoe start ik een webshop” willen aanraden.

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt vermelden?
Zou het even niet weten, haha!