Nou daar ben ik. Het is even een beetje stil geweest van mijn kant, veel gebeurd hier.

30 september weer oma geworden van een prachtige kleindochter, Aivey.

De afwikkeling van de winkel met mijn moeder verloopt niet volgens plan, mijn plan.

Zoals het er nu uitziet zijn elke cm. van de ruimtes verhuurd, het huurcontract is getekend. Dus het wordt steeds spannender, het slapen wordt stiekem iets minder. Gelukkig helpen mijn lieve vriendinnen mij overal mee, van het uitzoeken van de meubels tot het proeven van de koffie. Ik lust geen koffie dus dat was ff een dingetje maar het schijnt dat de koffie heerlijk was, dus dat is geregeld.

Toen kwam het volgende punt, de kleur op de muren… ik zat te denken aan zwart wit… maar dat doet mij denken aan de koeienstal bij mijn opa en oma vroeger dus dat wordt het niet.

We hebben de meubels uitgezocht, ik super blij, de kleuren van muren bedacht. Wat zie ik tot mijn grote schrik op de offerte van de meubels? De kleuren zijn anders dan ik dacht, pffff…

Maar, nu weet ik het. Klei met zwart en met olijfgroen, denk ik…

En dan het kassasysteem, appeltje eitje verhaal. Je levert alles aan in een excelbestand en poef, klaar. Oké, dingetje… HOE WERKT EXCEL! Ik heb totaal geen idee. Maar ook dat komt wel weer goed, ik heb tenslotte alleen maar verschillende belegde broodjes. En dan zeggen wij hier in de backcorner: HUULN!

Oké, kassasysteem ga ik bestellen, daar heb ik 2 computers bij nodig. Hmm, dingetje want WAT voor computers moet ik aanschaffen?

Oh ja, toen moest het glasvezelbehang van de muur af i.v.m. het stucen. Appeltje eitje, dus niet. Dat zat zo giga vast op die verrekte muur dat we er gewoon mee zijn gestopt. De rest is voor de huurbaas, die het overigens sportief opvatte gelukkig.

 

 

 

 

 

 

Her en der heb ik meubeltjes opgehaald, dat ga ik van de week (echt niet!) allemaal ff zwart schilderen. Dan is dat klaar. Alleen dat ff is een klein dingetje, morgen is het woensdag dan heb ik wel wat tijd. Donderdag ‘s morgens op kraamvisite bij mijn lieve collega Lonneke en vrijdag wordt ons kleine monstertje alweer 2 dus die 2 dagen kan ik wel vergeten. En het huishouden gaat gelukkig ook nog door, ruimt zichzelf niet vanzelf op. Helaas,  en ook om te huuln.

Hopelijk kunnen we a.s. maandag beginnen met behangen, dan loopt er nog iets op schema, voor zover ik een schema heb.