In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik eindelijk, na vele jaren, rijlessen ging volgen. Ik kan er maar 1 ding over zeggen: het was geweldig! Wat was ik blij dat ik eindelijk kon gaan lessen. Het was heerlijk weer, ik had een super aardige rij-instructeur met veel geduld en die alles goed uitlegde. Wanneer kan ik voor mijn praktijkexamen op?!

I.v.m. het Coronavirus mogen er max. 2 personen in 1 lesauto. Ik moest dus naar een afgesproken plek komen. Rond 13.00u was ik aan de beurt.

De instructeur begon eerst met uitleggen hoe ik mijn stoel goed moest zetten en verstellen, het stuur op de juiste hoogte zetten en de binnen -en buitenspiegels goed instellen. Daarna welk pedaal voor wat dient en zijn we op het parkeerplaats begonnen met rondjes rijden. Daar vertelde hij mij ook hoe ik het stuur het beste kan vastpakken, ompakken, wanneer je in een bocht gas moet minderen en gas moet geven enzovoorts.

Toen dit allemaal goed ging, zijn we de weg op gegaan. Wat vond ik dit leuk! Ik genoot er zo van. We zijn naar een rustige buurt met brede wegen gegaan zodat ik voldoende ruimte had om te oefenen. Knipperlicht aan, schakelen in zijn 1 en naar zijn 2, veel bochten geoefend, hoe rem je zonder dat de auto teveel schokt of dat hij uitvalt. Af en toe was ik even de kluts kwijt want je krijgt zoveel informatie te verwerken in 1x en je wilt het allemaal perfect doen. De instructeur zei dat dat heel normaal was en dat je de eerste 3 lessen nog veel te verwerken krijgt en dat het daarna steeds beter en meer vanzelf zal gaan. Je leert namelijk eerst de basis, als je dat kan dan gaat de rest vanzelf. Hij zei dat ik al voor 50% geleerd had wat ik allemaal moest kunnen.

Ik heb in totaal 2x een les van 50 minuten gehad. Toen we weer terug waren op het parkeerplaats waar we afgesproken hadden, voor hij wat ik er van vond en ik heb hem meteen gevraagd hoe ik het deed. Het is toch spannend zo’n eerste rijles en zelf heb je dan niet zo heel goed in de gaten hoe je het gedaan hebt omdat je op de weg moet letten, alle info probeert op te zuigen en te onthouden. Gelukkig is er niemand aangereden en is de auto nog heel!

Helaas moet ik nog even wachten op mijn volgende rijles. Die staat ingepland op zaterdag 9 Juni.

Hoe heb jij jouw eerste rijles ervaren? Had je een leuke instructeur? Vond je het ook zo super spannend maar oh zo leuk of is autorijden juist totaal niet jouw ding? Hoe snel na je eerste les had je jouw volgende les? Ik vind het geweldig en kan niet wachten tot ik weer mag!

Rijbewijs, here I come!