Ik volgde Tatyana’s Instagram-account, genaamd Taarten Tatyana, al een tijdje toen ik ineens zag dat ze lid wilde worden van de Business Moms Facebookgroep. Ik weet nog dat ik dacht: “Hey, dat is die dame die zulke prachtige taarten maakt!” en prachtig zijn ze zeker! Bijna zonde om op te eten, de poppetjes die ze zelf boetseert zijn ware kunstwerken! Je zou haar de Belgische Cake Boss kunnen noemen, en dan overdrijf ik dus niet.

Het afgelopen jaar is Tatyana druk geweest met het schrijven van haar allereerste boek, genaamd Taart Decoraties. Toen zij deze week in de groep meldde dat ze haar eerste boek uitgebracht had, wilde ik die natuurlijk hebben! Omdat Tatyana van België is gaf ze mij aan dat het voor mij, i.v.m. de verzendkosten, goedkoper was om hem via bol.com te bestellen. Dat heb ik gelijk gedaan en 2 dagen later, had ik hem al binnen!

Het boek, uitgebracht door Lannoo, heeft in totaal 160 pagina’s. Het eerste wat mij opviel waren de rustige kleuren, een duidelijke indeling en hele mooie foto’s waar je al meteen lekkere trek van krijgt! Voor in het boek staat een foto van Tatyana en een tekst waarin ze haarzelf voorstelt en vertelt hoe dat Taarten Tatyana is ontstaan. Altijd leuk om meer over de persoon achter het product te weten!

Er staan recepten in voor o.a. vanille ijs, een giant cupcake, de basis van het boetseren van poppetjes, hoe je een taart bekleed met fondant en meer. Bumba, de Smurfen, Pardoes en Pardijntje, dieren zoals een eenhoorn, leeuw en kikker passeren ook de revue. Ook thema’s zoals kerst, halloween en communie komen voorbij. Alle recepten zijn duidelijk beschreven en zijn voorzien van mooie foto’s van het eindresultaat. Tussendoor deelt ze ook tips en weetjes. Wat me ook opviel is dat ze per recept werkt met sterren die de moeilijkheidsgraad van het recept aangeven. Zo zie je dus welke recepten bedoeld zijn voor beginners en welke voor gevorderden.

Ik vind het een heel mooi, fijn en duidelijk boek. Alles word stap voor stap goed uitgelegd. De foto’s en creaties zijn echt prachtig. Als je de basis van het decoreren van een taart en het boetseren van poppetjes wilt leren, dan moet je echt dit boek in huis hebben. Voor het geld hoef je het niet te laten, hij kost namelijk €19,99. Geen geld voor een boek als dit. Ik kan hem iedereen aanraden en ga er ook nog 1 voor mijn moeder bestellen. Ik wacht met smart op het vervolg!

Mocht je graag meer van Tatyana’s creaties willen zien of wil je haar volgen via social media? Dan kan dat via haar Facebookpagina of Instagramaccount.

 

Leuk weetje: Tatyana en haar partner waren al een jaar aan het proberen om zwanger te worden van hun tweede kindje.  Drie weken nadat haar uitgeverij goedkeuring gaf voor haar boek kwamen ze erachter dat ze zwanger is! Wij wensen Tatyana en haar partner een hele fijne zwangerschap toe!