Met pijn in mijn hart heb ik besloten om “Lieve Snoetjes” te verkopen, al ben ik er net mee begonnen. Ik ben erachter gekomen dat het niks voor mij is. Ik word er meer ongelukkig van, dan dat het werken voor “Lieve Snoetjes” mij blij maakt. Hierdoor heb ik wel het gevoel dat ik faal. En dat ik een opgever ben. Omdat ik het nog maar net de tijd heb gegeven. Alleen als ik zelf steeds verder vrolijk ervan word, zegt het al genoeg. Mijn therapeut zei pasgeleden: “Werk moet iets zijn waar je blij van wordt en niet iets wat moet.” Dit zette mij heel erg aan het denken. En daar had ze heel erg gelijk in. Vooral als je voor jezelf werkt en het inkomen een extraatje is.

Maar ja, nu dat ik eenmaal de beslissing genomen: Hoe nu verder? Want de shirtjes bedrukken en dingen ontwerpen vind ik heel erg leuk. Helemaal stoppen en niks meer voor mezelf doen is ook niet de bedoeling. Eerst heb ik zitten denken om de naam te houden en dan het concept helemaal te veranderen. Shirtjes bedrukken, met eigen ontwerp. Stickers maken en misschien ook wel leuke kaartjes en posters. Maar dit vind ik zelf niet bij het concept van “Lieve Snoetjes” passen. En dan weten de klanten ook niet meer waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Dus heb ik besloten om “Lieve Snoetjes” te verkopen.

Maar hoe verkoop je een webshop met voorraad en bestellingen voor het nieuwe seizoen? Ik heb eraan zitten denken om het zo te verkopen via Marktplaats en Facebook. Maar voor mijn eigen gevoel kom je dan niet bij de goede mensen. Zo wel, dan zou dat fijn zijn. Alleen na 2 weken op zoek is het mij toch niet gelukt om een goede koper te vinden. Dus nu ga ik het doen met hulp van een site. Gisteren heb ik het telefoongesprek gehad en het was fijn om te horen dat ik ondanks mijn eigen twijfel op de goede weg ben met de webshop. En dat iemand hier iets heel erg moois van kan maken. En dat hoop ik echt, dat iemand wel voldoening uit de webshop krijgt. En het met plezier doet. Dat iemand het koopt waarbij het goed past. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voordat ik die persoon vind. En het voordeel voor die persoon is dat ik weet hoe het is om een webshop over te nemen, en ik ga echt mijn best doen om diegene helemaal te helpen met het opstarten. Al hoeft dit niet, want de site en alles blijft actief. Maar alle begin-dingen die je moet regelen, daar ga ik diegene zo goed mogelijk mee helpen.

Wat moet je nou doen voordat je je webshop verkoopt? Sowieso moeten alle cijfers kloppen. Wat is je omzet, hoeveel bezoekers heeft je site? Hoeveel bestellingen krijg je per maand? Komen er ook mensen terug? Ga zo maar door. Al deze gegevens had ik zelf niet toen ik het kocht, en ik snap nu heel goed dat dit hele belangrijke cijfers zijn. Door deze cijfers snap ik nu ook meer dat ik een goed lopende webshop heb. Het enige dat iemand eraan moet veranderen is meer keuze. Ik was hier ook zelf mee bezig, maar hierdoor kwam ik er ook achter dat het niet iets voor mij is. In ieder geval was deze reis een leerzame reis voor mij, en ben ik weer meer over mezelf te weten gekomen en dat is ook waardevol.

Maar wat ga ik dan doen? Ik heb al een Facebookpagina waar ik stickers verkoop. Ik ben op dit moment bezig om zelf stickers te ontwerpen. En dan vooral stickers voor de baby- en kinderkamer. Leuke stickers voor op de deur of op de muur. Waar de naam van de kinderen dan ook bij kunnen. Tijdens het ontwerpen kleur ik ze ook in, al hoeft dat niet voor stickers. Ik doe dit voor mijn plezier. Nu ze ingekleurd zijn, vind ik sommigen zo schattig dat ik met het idee zit om hier misschien kaartjes en posters van te maken. Maar is hier wel de vraag naar en is dit origineel genoeg? Daar ben ik nu druk mee bezig. In ieder geval vind ik het leuk om te doen en het is echt van mij. En dat is het belangrijkste en de rest komt wel. Dus wordt vervolgd…