Misschien is het jullie al opgevallen maar momenteel is het wat stiller rond Business Moms. Dit komt doordat ik heel erg aan het twijfelen ben of ik hier nog mee door wil gaan. Ik run Business Moms namelijk helemaal in mijn eentje en hier komt veel bij kijken. Business Moms is 2 jaar geleden begonnen als Facebookgroep en is uitgegroeid tot een onderneming. Ik had een magazine die ieder kwartaal online uitkwam, daar ging al veel tijd en energie in zitten om artikelen te bedenken en maken, foto’s maken, interviews afleggen en uitwerken, een mooi design maken, alle pagina’s op de juiste volgorde plaatsen, veel reizen voor interviews want de meeste interviews deed ik persoonlijk één op één. Daarnaast heb ik nog mijn gezin en een loonbaan waar ik 32 uur in de week werk. Lichamelijk is het een zware baan dus als ik thuis kom ben ik gewoon op.

Dan organiseerde ik eens in de zoveel tijd een hightea in verschillende plaatsen door Nederland om zo moeders de kans te geven om andere moeders met een onderneming te leren kennen. Om met elkaar te netwerken en van elkaar te leren maar ook om eventueel leuke samenwerkingen aan te kunnen gaan.

Ook heb ik een WinterFair georganiseerd waar moeders met een onderneming een kraampje konden huren om zo meer klanten te werven, mensen te laten zien dat hun onderneming bestaat. Er was kinderentertainment, eten en drinken, een fotohoek.  Ik had een videograaf gehuurd die een prachtige film van deze dag heeft gemaakt. Voor een eerste evenement was ik heel tevreden, er was een goede sfeer, de locatie waar het gehouden werd gaf aan dat het er heel druk was voor hun doen. Alles omtrent het evenement heb ik toen in mijn eentje geregeld en georganiseerd. De bedoeling was dat het ieder jaar terug zou komen maar door Corona gaat dat dit jaar helaas niet door.

Daarnaast ben ik ook met merchandise en sieraden begonnen om mijn aanbod uit te breiden. Ik wilde me op moeders en hun gezin gaan richten maar ik denk dat ik hiermee van mijn werkelijke doel ben afgedwaald. Mijn main focus was eigenlijk moeders met een onderneming helpen met groeien en ze meer naamsbekendheid te geven doormiddel van evenementen waar zijn aan kunnen deelnemen met hun onderneming maar ook waar ze van kunnen leren als onderneemsters zijnde.

Laatste weken merk ik dat ik er steeds minder zin in heb, dat het me niet meer het plezier en voldoening geeft zoals het dat in het begin deed. Mensen begrijpen niet hoeveel ik doe in mijn eentje. De Facebookgroep moet draaiende en actief blijven, ik heb wel 2 moderators die me daar bij helpen maar toch doe ik zoveel mogelijk zelf zodat ik kan zien wat er allemaal in de groep gebeurd, of het actief blijft, of men respectvol met elkaar om gaat, of er aan de regels gehouden word etc.

Ook probeer ik zoveel mogelijk de moeders met hun verjaardag even in het zonnetje te zetten maar dat lukt me niet altijd bij iedereen omdat ik alleen kan zien wie er jarig zijn als ik ze zelf in mijn persoonlijke vriendenlijst heb staan en aangezien ik dus ook een baan en gezin heb mis ik wel eens een verjaardag. Dat word me kwalijk genomen, als ik ze vergeet of niet feliciteer. Veel negativiteit over me heen gekregen van moeders die in mijn groep zaten.

Er zijn een aantal mensen die me na doen en een soortgelijke groep zijn begonnen. Ik kan het als een compliment zien maar dat lukt me niet. Ik heb hier zoveel tijd in gestopt en een ander denkt daar even mee weg te kunnen lopen. Dan word ik ook er nog eens van beschuldigd dat ik de ander na doe terwijl mijn groep al langer bestaat. Er word veel geroddeld en gestookt. Op deze manier vind ik er werkelijk geen lol meer aan. Voorheen was ik heel actief bezig via Social Media, iedere dag postte ik iets op Facebook en Instagram, ik zorgde ervoor dat alles op tijd gedaan werd, ik regelde weggeefacties op mijn Facebookpagina, nu heb ik er de puf niet meer voor. Eerst wilde ik over dit alles geen woord vuil maken maar aangezien mensen mij publiekelijk (op Social Media) afvallen en zwart proberen te maken heb ik ervoor gekozen om dit nu ook met jullie te delen zodat jullie weten en snappen waarom het wat stiller is rondom Business Moms.

Maar wat ga ik nu dan doen? Ga ik me herpakken en hiermee door of laat ik het en ga ik iets anders doen? De Facebookgroep blijft sowieso bestaan, daar heb ik teveel tijd en energie in gestopt om het te krijgen zoals het nu is maar wat ik met Business Moms als onderneming ga doen, daar ben ik nog niet over uit. Misschien denk jij; ik weet wel iets leuks waarbij ik je kan helpen, of misschien heb je een leuke samenwerking in gedachten? Laat het me weten, misschien komen we er samen uit.

Dat ik evenementen wil blijven organiseren, dat staat vast. Dat is mijn passie dus dat blijf ik zeker doen. Ik weet alleen niet of dit nog via Business Moms zal zijn of dat ik opnieuw een evenementenonderneming start.

To be continued….