In 3 stappen je facturen sneller betaald
We hebben er allemaal weleens mee te maken. Facturen die niet op tijd betaald worden. Super vervelend, want jij moet ook je rekeningen kunnen betalen. En om je geld bedelen is niet leuk. Probeer het eens op een andere manier: stuur een betalingsherinnering met daarin een betaalverzoek. Handig voor je klant, maar nog belangrijker: jij wordt vaak sneller betaald! Een Betaalverzoek maak je heel eenvoudig in drie stappen. Gewoon vanaf je computer.

Stap 1. Betaalverzoek maken
Open Mijn ING Zakelijk op je computer en ga naar Betaalverzoek. Vul het bedrag en omschrijving in. Kies om het Betaalverzoek te delen via de e-mail of kopieer de link. Deze betaallink is tot 30 dagen geldig. Je kan ook een QR-code aanmaken en delen.

Stap 2. Betaallink delen
Pas de tekst van de standaard e-mail naar eigen wens aan en vul het e-mailadres van de ontvanger in. Of kopieer de betaallink of QR-code en plak deze in een eigen e-mail. Eventueel je factuur in de bijlage en verzenden maar.

Stap 3. Betaald krijgen
Je klant ontvangt de e-mail. Even klikken of scannen en zijn bank uitkiezen. Vervolgens opent automatisch zijn internet bankieren of app. Bevestigen en klaar! In Mijn ING kan je zien welke verzoeken je verstuurd hebt en of ze al betaald zijn. Wel zo overzichtelijk.

MAKKELIJK TOT € 5.000 OVERGEMAAKT KRIJGEN
Met een Betaalverzoek Zakelijk maakt jouw klant heel eenvoudig tot € 5.000 aan je over. Met de Mobiel Bankieren App of Mijn ING vraag je jouw klanten via e-mail, sms, WhatsApp of QR-code om een betaling. Je kan een verzoek sturen voor een vast bedrag of een Betaalverzoek waarin de ontvanger het bedrag zelf aan kan passen. Het werkt ook bij klanten die niet bij ING bankieren. Handig!

VEILIG EN SNELLER JE BETALING BINNEN

  • Betaalverzoeken worden meestal 3 x sneller betaald.
  • Je klanten gebruiken altijd het juiste rekeningnummer en factuurnummer
  • Het geld staat direct op jouw rekening