Uit onderzoek van Ellevate Network blijkt dat vrouwen lang niet altijd tevreden zijn met de support die ze van andere vrouwen ontvangen. Zo zegt 55% dat we meer moeite moeten doen om elkaar te supporten. 29% vindt dat we meer zouden moeten samenwerken en 27% zegt dat we meer met elkaar moeten verbinden .

Eerlijk is eerlijk, wij vrouwen hebben soms moeite om elkaar de full support te geven. Vaak leidt dit tot onnodige, vervelende situaties waar we niks aan hebben. Het blijkt dus dat er nog genoeg ruimte is om elkaar meer te supporten. Maar hoe pak je dit aan ?

1 . Laat van je horen!
Zet niet alleen jezelf in de spotlight als vrouwelijk expert, maar geef andere vrouwen de credit die ze verdienen. Een compliment is zo fijn om te krijgen. Doe dit eens wat vaker wanneer je iemand in ‘real life’ ziet .

Maar ook online kun je natuurlijk veel doen. Geef een shout out, promoot een product of dienst van iemand waarvan je weet dat zij voor kwaliteit staat. Benoem statements van andere vrouwelijke rolmodellen .

Heb je een goede ervaring met iemand waarmee je hebt samengewerkt, geef haar dan een
aanbeveling op LinkedIn.

2 . Empathie
Empathie tonen, of ‘ inleven in een ander ’ , is een oer-vaardigheid die we allemaal hebben. We gebruiken het alleen veel te weinig. Soms oordelen we veel te snel over iemand. Bekritiseren we iemand om haar doen of laten.

Helaas, want empathie is de sleutel tot waarom een ander zich begrepen voelt en waarmee je dus goede relaties mee kunt opbouwen. Als we meer moeite doen om elkaar te begrijpen, ontstaat er ook minder concurrentie. En dus, kunnen we elkaar veel beter supporten. ​

3 . Connecties en samenwerkingen
Binnen het Business Moms netwerk zijn er al mooie samenwerkingen ontstaan en dat is natuurlijk de meest fantastische manier om elkaar te supporten. Investeer dus zeker ook in het netwerken. Kijk wie bij jou past, help elkaar waar nodig. Succes kun je namelijk ook bereiken door met andere vrouwen samen te werken. Want een grote valkuil als ondernemer is om alles maar zelf te blijven doen.

Het resultaat?

Zaaien en oogsten
Wanneer je op de juiste plekken zaait en precies dat zaait wat je wilt zien opkomen dan gebeurt de rest vanzelf. Zoek het juiste netwerk wat bij jou past. Deel jouw inzichten en kennis, deel je netwerk en laat je stem horen. Wees een voorbeeld voor andere vrouwen.

Uiteindelijk zul je merken dat al jouw inspanningen resultaat gaat opleveren. Niet alleen zorg jij ervoor dat je andere vrouwen steunt, maar doordat je dit doet met passie en oprechtheid gaan mensen jou (nog meer) waarderen. Je staat op hun netvlies en zullen jou eerder benaderen wanneer ze een service of product nodig hebben op jouw vakgebied.

Mocht je met mij willen connecten en elkaar supporten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel voor meer informatie.

Groet, Yustine